Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στηρίζουν την άνοδο τα κέρδη της Wall

"Ζωντανή" κρατούν την αντίδραση στη Σοφοκλέους τα κέρδη της Wall Street. Υπεραπόδοση για Εθνική, Κύπρου, Marfin Popular και Eurobank από τον 20άρη, με χαμηλό τζίρο. Aπώλειες για ΔΕΗ και Motor Oil.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε συντήρηση της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης παραπέμπουν τα Συμβόλαια των Dow Jones και S&P 500 κάτι που αποτυπώνεται ανάλογα στο ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συμπεριλαμβανόμενου του ελληνικού. Πριν από λίγο ο DJIA εκτείνονταν μέχρι 1% υψηλότερα για την αρχή της συνεδρίασης «πιάνοντας» τις 7.521 μονάδες, ενώ για τον S&P 500 προς τις 763 μονάδες μέχρι 1,23% υψηλότερα, πάντα με βάση την εικόνα των ΣΜΕ.

Με την…συνδρομή αυτής της προεξόφλησης ο Γενικός Δείκτης κρατά απόδοση της τάξεως του 1,4%, κυμαίνεται στις 1.575-1.580 μονάδες με συναλλαγές 35-36 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο περίπου 4 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές με περισσότερες από 110 μετοχές στο πράσινο.

Από πλευράς FTSE 20, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών επικεντρώνεται σε μετοχές της Εθνικής, ΟΠΑΠ, Κύπρου, Alpha Bank, Marfin Popular, Eurobank αλλά και ΟΤΕ, MIG, Coca Cola 3E, ΕΧΑΕ, Intralot, S & B Βιομηχανικά Ορυκτά, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Alapis από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Μέχρι τώρα βασικοί δείκτες, μετοχές συντηρούνται μεν σε ικανοποιητικό επίπεδο παραμένουν όμως χαμηλότερα από τις τοπικές ενδοσυνεδριακές κορυφές της Παρασκευής, κάτι που από τεχνικής πλευράς χρήζει αναφοράς.

Η μετοχή της Εθνικής με συναλλαγές ενός εκατομμυρίου τεμαχίων «βλέπει» τα 10,5 ευρώ (με 3,9%) συνεχίζοντας να προσφέρει βραχυπρόθεσμη υπεραπόδοση σε όσους ακολουθούν την αντίδραση από τα χαμηλά των 8,9-9 ευρώ.

Ακολουθεί με συναλλαγές 220 χιλιάδων τεμαχίων-συγκριτικά λιγότερες από το μ.ο της προηγούμενης εβδομάδας ο ΟΠΑΠ στα 19,24 ευρώ, ενώ η Κύπρου συνεχίζει την αντίδραση της από τα ιστορικά χαμηλά με σημαντική… εφοπλιστική υποστήριξη.

Στα 1,93 ευρώ η τιμή (6,04 %), ενώ ανάλογο διάγραμμα διαμορφώνεται για την Marfin Popular που αντιδρά 4,8% στα 1,31 ευρώ. Προς τον…στόχο των 3,9-4,0 ευρώ κινείται η μετοχή της Eurobank, χαμηλότερα των 4 ευρώ κρατείται η Intralot, στα 4,58-4,6 ευρώ η ΕΧΑΕ αν και ο τζίρος παραμένει απογοητευτικός.

Από το ευρύτερο μέρος του ταμπλό, Κατσέλης, Singular Logic, Γενική, Χαλκόρ, Proton Bank με χαμηλό τζίρο, που παραπέμπει σε απροθυμία, επιφυλακτικότητα μερίδας ενεργών παικτών.

Για τη συνέχεια μένει να φανεί η διακύμανση Γενικού Δείκτη και FTSE 20 σε σχέση και με την πορεία του DJIA και S&P 500, ενώ για το κλείσιμο της συνεδρίασης θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v