Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση και επιφυλάξεις στo XA

Μέχρι το χαμηλό των 1.566 μονάδων διορθώνει, όπως αναμένονταν το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στα 10,44 ευρώ η Εθνική, περίπου 1,5% χαμηλότερα ο ΟΠΑΠ, αντιδρούν MIG, 3E, ενώ υποχωρούν ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Intralot.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Με απώλειες περίπου όσες και του DAX, δηλαδή με 0,9%, διαμορφώνονταν χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με μέχρι στιγμής χαμηλό στις 1.566 μονάδες και εμφανή την επιφυλακτικότητα- αναμονή κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών, τουλάχιστον έτσι όπως αποτυπώνονταν μέχρι πριν από λίγο στις συναλλαγές.

Με τζίρο λίγο περισσότερο των 8 εκατ. ευρώ, η διόρθωση του Γενικού Δείκτη και του FTSE 20 θεωρείται αναμενόμενη, δικαιολογημένη και… επιθυμητή από κάποιους.

Για την πλειονότητα των μετοχών του 20άρη υπερισχύει ελαφρώς η προσφορά –αν και περιορισμένη- σε τραπεζικού τίτλους, με την Εθνική μέχρι 1,5% χαμηλότερα στα 10,44 ευρώ, την Eurobank στα 3,80 ευρώ, την Alpha Bank στα 4,09 ευρώ, την Πειραιώς στα 4,5 ευρώ, την Κύπρου στα 1,92 ευρώ. Αντίθετα με μικρή ανοδική αντίδραση πιάνει η MIG τα 2,45 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ με μέτριες συναλλαγές υποχωρεί σχεδόν 1,5% στα 19,25 ευρώ, ενώ χαμηλότερα διαμορφώνεται η τιμή και των Μυτιληναίου στα 3,58 ευρώ, Intralot στα 3,86 ευρώ.

Στη μετοχή του ΟΤΕ επίσης υπερισχύουν ελαφρώς οι πωλητές, με την τιμή να διαμορφώνεται χαμηλότερα προς τα 10,9 ευρώ.

Μέχρι πριν από λίγο η αναμενόμενη, φυσιολογική αυτή διόρθωση επιτρέπει σε όσους βραχυπρόθεσμους παίκτες το επιθυμούν να κατοχυρώνουν, στην πλειονότητά τους, κερδοφόρες θέσεις.

Εχει σημασία πως στα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης υπήρχε μεγάλη αντιστοιχία μεταξύ πωλητών-αγοραστών, ενώ στην αγορά Παραγώγων θέσεις στον 20άρη έκλειναν σε τιμές λίγο χαμηλότερα των 775 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v