Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποδίδει η ανάσχεση της πτωτικής τάσης

Ξένος αγοραστής εμφανίζεται στον ΟΤΕ, κατά 3% ενισχύεται η μετοχή της Eurobank, συμβάλλοντας στην απορρόφηση των υποτιμητικών διαθέσεων. Χρειαζόμαστε βέβαια μία – δύο θετικές συνεδριάσεις προκειμένου να επανέλθει σε ανοδικό κανάλι η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η έντονα ανοδική αντίδραση της μετοχής της Eurobank, ύστερα και από την επιτυχή διάθεση του πακέτου των 3,3 εκατ. ιδίων μετοχών στην τιμή των 15,80 ευρώ, σε συνδυασμό με τον ισχυρό αγοραστή στη μετοχή του ΟΤΕ, απορροφούν μέχρι στιγμής σε επίπεδο Γενικού Δείκτη την όποια προσφορά εκδηλώνεται στις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στην περιοχή των 2.445-2.455 μονάδων. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή του ΟΤΕ έχει μέχρι στιγμής (14.35) αυξημένη εμπορευσιμότητα της τάξεως των 290.000 τεμαχίων με την τιμή στα 10,92 ευρώ.

Όπως μας επισήμαινε ισχυρός χρηματιστηριακός παράγων, η εντολή στη μετοχή του οργανισμού αφορά έναν ξένο διαχειριστή και έχει μοιραστεί μεταξύ 4-5 χρηματιστηριακών.

Η μετοχή της Eurobank παραμένει σταθερά στο +3%, συμβάλλοντας στη θετική, κατά 0,80%, πορεία του κλαδικού τραπεζικού δείκτη.

Η μετοχή της Alpha σταθεροποιείται στα 24,32 ευρώ, της δε Εθνικής στα 22,40 ευρώ.

Σαφώς περισσότερες οι μετοχές που κινούνται σήμερα ανοδικά, χωρίς όμως αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Κατά κανόνα ξεχωρίζουν μετοχές εταιριών με διαμορφωμένη ανοδική τάση, όπως για παράδειγμα οι Δυναμική Ζωή, Ελληνικά Καλώδια, Σιδενόρ, Μέτκα, Folli Follie, Hyatt, Intracom, Kαράτζη, Forthnet, Καρδασιλάρη.

To ζητούμενο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης είναι, όπως εξ’ αρχής σημειώναμε, η ανάσχεση της πτωτικής τάσης, προκειμένου να μην ακυρωθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική φορά της αγοράς.

Βεβαίως και μία ενδεχόμενη θετική συνεδρίαση δεν αρκεί για να προσελκύσει και πάλι το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών, οι οποίοι φαίνεται πως, εκτός από την περίπτωση του ΟΤΕ, παραμένουν επιφυλακτικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v