Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε φάση συσσώρευσης η Σοφοκλέους

Εντονη μεταβλητότητα καταγράφηκε σήμερα τόσο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη όσο και στην αναλογία ανοδικών προς πτωτικές στη Σοφοκλέους, όπου κυριάρχησαν εκ νέου οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες. Ξεχώρισε ο ΟΤΕ, αλλά και σειρά μετοχών της περιφέρειας. Γιατί είναι ικανοποιημένοι οι τεχνικοί αναλυτές.

Συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, τόσο για το Γενικό Δείκτη όσο και για την αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που ξεκίνησε με πτωτικές διαθέσεις, παρουσίασε έντονη ανοδική αντίδραση μετά τις 14:38, όμως τελικά το αρνητικό πρόσημο επικράτησε σε δείκτη και αγορά.

Παράγοντες της αγοράς, θεωρούν ότι στην παρούσα φάση λείπουν οι επιχειρηματικές εξελίξεις, αλλά και τα εναύσματα από τις διεθνείς αγορές που θα μπορούσαν να δώσουν τάση, ενώ η αγορά βρίσκεται στο εύρος δίκαιης αποτίμησης μεταξύ 2.450 - 2.550 μονάδων (αυτό μάλλον θα πρέπει να ισχύει για την υψηλή κεφαλαιοποίηση και ελάχιστους τίτλους της μεσαίας, καθώς το υπόλοιπο τμήμα του ταμπλό βρίσκεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα).

Ικανοποιημένοι και οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο δείκτης δεν υποχώρησε κάτω από το πρώτο όριο τεχνικής στήριξης των 2.465 μονάδων, εκτιμούν ότι η αγορά εισέρχεται σε φάση συσσώρευσης με σημεία τεχνικής αντίστασης τις 1.325 μονάδες για τον FTSE και τις 4.950 μονάδες για τον τραπεζικό δείκτη.

Η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση έδειξε ότι διαθέτει ”εναλλακτικές λύσεις” στην ήπια διολίσθηση των τραπεζικών τίτλων (η Εθνική προς στιγμή ανέκτησε ενδοσυνεδριακά και το θετικό πρόσημο, όμως επιθετικές πωλήσεις την έστειλαν γρήγορα κοντά στο χαμηλό ημέρας) και ορισμένων ακόμη δεικτοβαρών μετοχών (Vodafone, ΔΕΗ, Τιτάν, Ελληνική Τεχνοδομική, Ελληνικά Πετρέλαια) και αυτές ήταν ο ΟΤΕ, ο Γερμανός η Intracom, τα ΚΑΕ (άριστη διαγραμματική συμπεριφορά), ο ΟΠΑΠ και η Cosmote.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά, έφθασε στο χαμηλό ημέρας των 2.466,27 μονάδων, λίγο πριν από το τελευταίο ενενηντάλεπτο απότομη ανοδική κίνηση μέχρι τις 2.494,12 μονάδες με πρόσκαιρη ανάκτηση του θετικού προσήμου, αλλά νέα διολίσθηση έφερε το τελικό κλείσιμο στις 2.484 μονάδες με απώλειες 0,28% σε μια συνεδρίαση μειωμένου τζίρου (έστω και εάν ενισχύθηκε σημαντικά την τελευταία ώρα) που έφθασε τα 141,3 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 5,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, σύντομα στο ανώτατο όριο ανόδου λόγω σημαντικής μερισματικής απόδοσης η Alpha Trust, αυξημένες συναλλαγές και σημαντικά κέρδη για Νηρέα, Γαλαξίδι, Σελόντα, Κρέκα, Kleeman, Frigoglass, Micromedia, Yalko, Μπουτάρη, Κορασίδη, εντολές σημαντικού ”ειδικού βάρους” βοήθησαν την Τεξαπρέτ, τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση για τον Πετζετάκι, τέταρτη με αυξημένο όγκο για την Axxon, σημαντικό μάζεμα στο τέλος για Παϊρη και Τσουκαρίδη (με τις εντολές όμως των αγοραστών στημένες σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τιμών) και έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Πλαστικά Θράκης και Μπενρουμπή.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 141,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 39.900 τεμάχια του Τιτάνα στα 35,02 ευρώ, ένα πακέτο 146.340 τεμάχια της Cosmote στα 11,64 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 τεμάχια των ΚΑΕ στα 17,10 ευρώ και ένα πακέτο 55.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 20,20 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v