Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στο πρόγραμμα των δημοσίων έργων, στην κατάργηση της τροπολογίας για τη Σιθωνία, στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη εναρμόνιση της ασφαλιστικής νομοθεσίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Στο πρόγραμμα των δημοσίων έργων, στην κατάργηση της τροπολογίας για τη Σιθωνία, στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη εναρμόνιση της ασφαλιστικής νομοθεσίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Πολιτική: Για παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τους μη προνομιούχους κάνουν λόγο Τα Νέα, που τονίζουν πως ο ίδιος ”κλείνει” πληγές με αγρότες και μικρομεσαίους.

Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ της τάξεως του 3% παρουσιάζει δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion, που έγινε για λογαριασμό του Mega, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ενώ η Ελευθεροτυπία τονίζει πως, σύμφωνα με γκάλοπ, το ”θρίλερ του δικομματισμού” καλά κρατεί.

Δημόσιο Χρέος: Ασφυκτικές πιέσεις στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας θα ασκήσει η πιθανή ισχυροποίηση του κριτηρίου του δημόσιου χρέους στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωζώνης ως αντιστάθμισμα της χαλάρωσης του κριτηρίου του ελλείμματος, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων: Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα- ”μαμούθ” για τις φετινές δημόσιες επενδύσεις, σύμφωνα με Το Βήμα, που τονίζει πως το συνολικό ύψος του ΠΔΕ (το οποίο είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών) καθορίστηκε στα 9,25 δισ. ευρώ, έναντι 8,35 δισ. ευρώ του ΠΔΕ για το 2003 και των 7,1 εκατ. ευρώ του 2002.

Με 750 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλύψουν το κριτήριο του ελλείμματος, ενώ η Ημερησία σημειώνει πως έχουν δοθεί αυστηρές εντολές για αποφυγή υπερβάσεων στα Ολυμπιακά έργα.

Σοφοκλέους: Στο ”αίνιγμα” της περιφέρειας αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως ένας καθώς πρέπει ανοδικός χρηματιστηριακός κύκλος ξεκινάει από τα blue chips και καταλήγει στην περιφέρεια.

Για συσσώρευση δυνάμεων πέριξ των 2.500 μονάδων κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που τονίζει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό για τα ποιοτικά χαρτιά.

Ασφαλιστική Νομοθεσία: Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη μεταφορά στο εθνικό δίκτυο κρίσιμου συστατικού της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ασφαλιστικών εταιρειών αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε χθες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ένωση Θεσμικών Επενδυτών: Τους νέους στόχους αλλά και τη βούληση για μια πιο ενεργητική παρουσία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών στα θέματα της κεφαλαιαγοράς προανήγγειλε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΘΕ αναφέρει η Καθημερινή.

ΕΚΤ: Για τρίτη στη σειρά ημέρα το ευρώ ανέβηκε έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως η μηναία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήρθε να επιβεβαιώσει ότι, για την ώρα τουλάχιστον, δεν προτίθεται να κάνει καμία κίνηση, δηλαδή ούτε να μειώσει τα επιτόκια του ευρώ ούτε και να παρέμβει αγοράζοντας δολάρια, τονίζει το Βήμα.

Ελ Βενιζέλος: Τριβές, υπόγειες διαφωνίες και διαβουλεύσεις έχει προκαλέσει μεταξύ των δύο μεγάλων μετόχων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η διακριτική μεταχείριση υπέρ της οφειλέτριας Ολυμπιακής Αεροπορίας, την οποία έχει υπαγορεύσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αντιδρά πλέον έντονα η Hochtief, τονίζει η Καθημερινή.

Τροπολογία για Σιθωνία: Ακυρώνεται εντός των ημερών με νέο νόμο η τροπολογία που ”ενσωματώθηκε” στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την Τετάρτη το βράδυ για την οικοδόμηση 17 χιλιάδων στρεμμάτων στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που προσθέτει πως η συγκεκριμένη τροπολογία προέβλεπε την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της περιοχής αυτής, που είναι ο όμιλος Στέγγου, ο οποίος έχει αγοράσει το Πόρτο Καρράς.

Το Βήμα αναφέρει σχετικά πως ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, δήλωσε πως η τροπολογία θα καταργηθεί με το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ η Εξπρές επισημαίνει πως ο σάλος οδήγησε στην ακύρωση της τροπολογίας.

Διεθνείς αγορές: Τι προτείνουν, αλλά και τι αποφεύγουν οι ειδικοί όσον αφορά στις διεθνείς αγορές παραθέτει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Τουρισμός: Κυριολεκτικά αλλάζουν το σκηνικό στον ελληνικό τουρισμό επτά μεγάλες επενδύσεις Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, συνολικού κόστους πλέον των δύο δισ. ευρώ, αναφέρει το Κέρδος.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο ”στοίχημα” των Αγώνων και σε εκτιμήσεις των ξένων αναφέρεται Το Βήμα, επικαλούμενο σχετική έκθεση.

Alpha Bank: Κέρδη–έκπληξη θα παρουσιάσει η Alpha Bank σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά έσοδα 280 εκατ. ευρώ για το 2003.

Panafon: Εξέπνευσε χθες η προθεσμία αποδοχής της δημόσιας προσφοράς της Vodafone για την απόκτηση του 95% της Panafon Vodafone, αναφέρει η Εξπρές.

Τράπεζα Κύπρου: Στην ανάπτυξη που έχει παρουσιάσει η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

ΟΤΕ: Διευρύνεται ο πόλεμος ΟΤΕ και Ρουμανικής Ρυθμιστικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών, μας ενημερώνει το Κέρδος.

ΚΑΕ: Στα ”ασιατικά” σχέδια των ΚΑΕ, τα οποία και φέρονται να αποτελούν εγγύηση της κερδοφορίας, αναφέρεται ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής των Καταστημάτων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v