Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαλείφονται οι... απώλειες

Μέσω του ΟΤΕ (2,19%) και της CosmΟΤΕ επιχειρείται στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους η... εξάλειψη των πρωινών απωλειών σε επίπεδο Γενικού Δείκτη. Περιορίζονται και οι πιέσεις στις τράπεζες. Θετική κίνηση για τίτλους της περιφέρειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένεται να κυλήσει το υπόλοιπο της συνεδρίασης, αφού μετά τις 15.00 καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες του Γενικού Δείκτη.

Το γεγονός πάντως που συζητείται περισσότερο στα χρηματιστηριακά γραφεία είναι οι αλλαγές στο Δ.Σ. της κεφαλαιαγοράς και η πρόταση για διορισμό νέου προέδρου.

Ο Γενικός Δείκτης, που προηγουμένως υποχώρησε μέχρι τις 2.466 μονάδες, αντιδρά με επίσης ίδιο ρυθμό μέχρι τις 2.493 μονάδες, με τη σχέση ανοδικών – καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,9.

Οι ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές συνεχίζονται, αλλά με την προσφορά να ελέγχεται.

Περισσότερα των 220.000 τεμαχίων (μέχρι τις 14.55) στη μετοχή της Alpha, πίεζαν τη μετοχή προς τα 25,08, ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 25,3 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής συντηρείται έστω και υψηλότερα των 23 ευρώ, ενώ του ΟΤΕ στα 12-12,02 ευρώ.

Η εκτίμηση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ παραγόντων της αγοράς ότι η προσαρμογή κυρίως τραπεζικών μετοχών θα είναι ήπιας μορφής και περιορισμένης έκτασης κρατά ”ζωντανό” ένα τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ενδεικτική περίπτωση ο Κορασίδης, με την τιμή της μετοχής στα 2,21 ευρώ και κέρδη της τάξης του 6,5% καταγράφει η μετοχή της θυγατρικής Micromedia.

Αυξημένες οι συναλλαγές στην κοινή μετοχή των Μπουτάρη, Alpha Trust, Πετζετάκι, Kleeman, Καρδασιλάρη, Ηλεκτρονική Αθηνών, Πλαστικά Θράκης και Νηρέα.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δεν δείχνει να μας επιφυλάσσει κάτι το συγκλονιστικό για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Χρήσιμο θα ήταν, από τεχνικής πλευράς, να μην υποχωρήσει, σε περίπτωση που ενταθούν οι πωλήσεις, ο Δείκτης χαμηλότερα των 2.466 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v