Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ μερίδα αναλυτών επισημαίνει πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Θα διατηρήσει τις σταθεροποιητικές του τάσεις ο Γενικός Δείκτης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Hellenic, η οποία συμπληρώνει πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων είναι μάλλον περιορισμένη.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει στο πρωινό της report πως το νομοσχέδιο το οποίο επέτρεπε στην Τεχνική Ολυμπιακή την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων του Πόρτο Καρράς αποσύρθηκε, γεγονός το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει πιέσεις στη μετοχή της εταιρίας.

Ανάλογη της τοποθέτησης της Marfin είναι και η άποψη της Εγνατίας ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ προσθέτει επίσης πως το ενδεχόμενο πτωτικής τάσης είναι περιορισμένο.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πως δεν υπάρχουν αφενός σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις και αφετέρου κάποιο έναυσμα από τις διεθνείς αγορές οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσδώσουν τάση στην αγορά, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη συνέχεια των πιέσεων.

Ωστόσο, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η διάσπαση και το κλείσιμο άνω των προσφάτων υψηλών θα σημάνει την επικράτηση των αγοραστών και θα οδηγήσει το Χ.Α. σε υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως ο έντονος ρυθμός ανόδου των πρώτων ημερών δεν είναι εύκολο να διατηρείται συνεχώς, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχουν μεσολαβήσει διορθώσεις ικανοποιητικού εύρους.

Από την πλευρά της η Praxis Χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με τη χθεσινή συνεδρίαση, αφού

–όπως επισημαίνει– επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για την πραγματοποίηση ρευστοποιήσεων κυρίως από τα διεθνή χαρτοφυλάκια.

Η Praxis Χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως με βάση τις εκτιμήσεις της η αγορά βρίσκεται εντός του εύρους της δίκαιης αποτίμησής της (2.450 – 2.550 μονάδες), γεγονός που ενδεχομένως να δικαιολογεί μια διορθωτική κίνηση της ή και συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Μικρή αύξηση σημείωσε χθες ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, παρέμεινε κάτω από το όριο των 2.500 μονάδων. Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Τιτάνας υπεραπέδωσε στον FTSE-20 κατά 3,48%, ενώ η CosmΟΤΕ σημείωσε κέρδη 1,21% με ”ικανοποιητικούς” όγκους συναλλαγών.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει πως επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης για μια ακόμη φορά βρέθηκαν σε υπεραπόδοση, αποδεικνύοντας τη διάθεση των επενδυτών για τοποθέτηση σε μικρότερες αλλά και διοικούμενες εταιρίες.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, παρά το ”επιθετικό” άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης συνάντησε δυσκολίες στο να υπερβεί το ”ψυχολογικό” όριο των 2.500 μονάδων, καθώς η τάση αποκόμισης κερδών εντάθηκε στα συγκεκριμένα επίπεδα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v