Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

65% σ’ έναν μήνα!

Ένας καλός φίλος μάς πληροφόρησε χθες ότι κερδίζει αρκετά χρήματα τον τελευταίο μήνα. Aγόρασε στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης μετοχές μιας μικρής εταιρείας που ασχολείται με ηλεκτρογεννήτριες και έχει κερδίσει μέσα σ’ έναν μήνα 65%!

65% σ’ έναν μήνα!
Ένας καλός φίλος μας πληροφόρησε χθες ότι κερδίζει αρκετά χρήματα τον τελευταίο μήνα. Aγόρασε στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετοχές μιας μικρής εταιρείας (περιφερειακής κατά τη δική μας ”αντίληψη”) που ασχολείται με ηλεκτρογεννήτριες και έχει κερδίσει μέσα σ’ έναν μήνα 65%!

Ουδείς τον ενόχλησε (για παράδειγμα οι χρηματιστηριακές αρχές), ούτε τον χλεύασε για τις επιλογές του.

Ένα χρηματιστήριο κερδίζει νέους οπαδούς όταν χαρίζει κέρδη. Δεν σας έχουμε πει το όνομα της εταιρείας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό σας ενδιαφέρει ελάχιστα.

Πολύ περισσότερο σας ενδιαφέρει το γεγονός ότι υπάρχουν μετοχές σε κάποιες άλλες αγορές που μπορεί να δώσουν μεγάλα κέρδη. Αρκεί να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Το κέρδος έχει ποινικοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, σε μία απέλπιδα προσπάθεια απενεχοποίησης των αρμοδίων από τα ανομήματα του 1999.

Αντί να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία ελκυστική αγορά, αναλώθηκαν σε νόμους, διατάξεις και άλλες ενέργειες που ενίσχυσαν την γραφειοκρατία. Σε λίγο καιρό οι ελεγκτές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι περισσότεροι από τους επενδυτές.

Δεν χρειαζόταν η αγορά μας ”προστασία”; Ασφαλώς, ναι! Μόνο που σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα μέτρο. Ουδείς συγκινήθηκε, πάντως, από τη λεγόμενη υπερρύθμιση της αγοράς.

Κι ας ζητούν όλοι σήμερα την ψήφο μας, ισχυριζόμενοι ότι προασπίστηκαν στο παρελθόν και θα προασπίζονται στο μέλλον τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας.

Η Σοφοκλέους χρειάζεται κάτι περισσότερο από τις αγκυλώσεις της τελευταίας τριετίας. Το δείχνει το ταμπλό, δεν το λέμε εμείς. Διαφορετικά, ας μην έχουμε ελπίδες για πολλά πράγματα.

Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι η Σοφοκλέους ξεκινάει με τις τράπεζες και τελειώνει με τις τηλεπικοινωνίες. Αν είναι τόσο σοφοί, ας προσπαθήσουν να δώσουν τα φώτα τους και στους Γερμανούς. Ακούς εκεί 65% σε έναν μήνα!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v