Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Στημένοι” χαμηλότερα οι αγοραστές

Ελεγχόμενη και ηπίων τόνων η μέχρι στιγμής προσφορά, αλλά και απόλυτα δικαιολογημένη η διόρθωση ιδιαίτερα στις δεικτοβαρείς μετοχές. Οι εν δυνάμει αγοραστές είναι σίγουρο πως έχουν το πάνω χέρι, καθώς περιμένουν χαμηλότερα τους πωλητές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Hπίων τόνων και ελεγχόμενης προσφοράς η μέχρι στιγμής διόρθωση.

Ωστόσο, αν και σε επίπεδο Γενικού Δείκτη η εικόνα αποπνέει σταθερότητα, πιέζεται χαμηλότερα σημαντικός αριθμός μετοχών, κυρίως από την προβληματική χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η οποία για πολλοστή φορά δείχνει αδύναμη στις όποιες διορθώσεις της αγοράς.

Οι εν δυνάμει αγοραστές τραπεζικών μετοχών δε δείχνουν να βιάζονται, καθώς οι σχετικές εντολές τους, για παράδειγμα στην Εθνική, δίνονται στα 22,98 ευρώ, ενώ οι πωλητές εμφανίζονται λίγο υψηλότερα.

Στη μετοχή της Alpha, υπάρχει διαφορά 0,02 ευρώ μεταξύ πωλητών –αγοραστών, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρεί κατά 1,7%.

Ανάλογη είναι και η συμπεριφορά των Eurobank, Πειραιώς και Εμπορικής.

Στα 20,36 - 20,40 κινείται η ΔΕΗ, καθώς ορισμένοι επιχειρούν να κατοχυρώσουν κέρδη.

Στα 8 ευρώ η μετοχή των ΕΛ.ΠΕ., που τις τελευταίες μέρες εμφάνισε αυξημένη εμπορευσιμότητα και υπεραπόδοση έναντι του Γενικού Δείκτη.

Η σχέση μεταξύ ανοδικών –πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 5,5, με αρκετούς τίτλους να εμφανίζουν απώλειες, με ελάχιστη όμως προσφορά.

Αντιθέτως, παραμένει σταθερά ανοδική η φορά συγκεκριμένων μετοχών, όπως οι Κυριακούλης, Λάμψας, Κοτσώβολος, Φουρλής, Μαΐλλης, Kleeman, Koρασίδης, Ιονική Επενδύσεων, Μπενρουμπή, Πλαστικά Θράκης, Τεγόπουλος και λίγων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές όπως οι Νότος, Πετζετάκις, Χατζηιωάννου, Πλαίσιο, ΚΑΕ, παρά τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, είτε ενισχύονται είτε κρατούν τα κέρδη τους.

Είναι προφανές πως η κόπωση του τραπεζικού κλάδου επιδρά καταλυτικά για μία -μέχρι στιγμής- ηπίων τόνων διολίσθηση.

Χρήσιμη για την πορεία της αγοράς θα ήταν μία, ανάλογου ρυθμού, περαιτέρω υποχώρηση της αγοράς, προκειμένου να διαμορφωθούν και πάλι ελκυστικές αποτιμήσεις και να διευρυνθούν τα περιθώρια ανόδου της επόμενης αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v