Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος, με διάχυτη... επιφυλακτικότητα

Επιφυλακτικοί παραμένουν μέχρι στιγμής οι ”παίκτες”, καθώς η προσφορά είναι σχεδόν ισόποση της ζήτησης. Κυρίως μέσω της αντίδρασης των Εθνική, ΟΤΕ και Alpha συντηρείται ο Γ.Δ. σε επίπεδα υψηλότερα των 2.450 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πονηρή χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση από παράγοντες ισχυρών χρηματιστηριακών.

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης να κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1% στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, πλην όμως η επιφυλακτικότητα παρέμενε διάχυτη.

Αυτό το αποδίδουν στο ότι οι εντολές αγοράς – πώλησης είναι σε μεγάλο βαθμό μοιρασμένες, κρατώντας με αυτό τον τρόπο τον Γ.Δ. μεταξύ 2.436,7–2.462,4 μονάδων.

Κατά κύριο λόγο η τάση μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την υπεραπόδοση (1,3%) που εμφανίζει ο δείκτης μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η κίνηση του FTSE-20 προς τις 1.275 μονάδες οφείλεται στην αντίδραση κυρίως της Εθνικής, είναι μπροστά με 23 ευρώ (υψηλή τιμή ημέρας), ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διακύμανση πέριξ των 22,9 ευρώ (2,14%).

Ανάλογη είναι και η στήριξη που προσφέρεται από τις μετοχές του ΟΤΕ (με υψηλή τιμή μέχρι στιγμής στα 12 ευρώ), αλλά και της Alpha (ανώτατη τιμή ημέρας στα 25,72 ευρώ).

Η μέχρι στιγμής σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου δύο προς ένα, ενώ από πλευράς μετοχών την ανοδική της φορά διατηρεί η μετοχή του Μαΐλλη (4,12 ευρώ), της Γενικής Τράπεζας (6,94 ευρω), της Τράπεζας Κύπρου (2,38 ευρώ), αλλά και των Altec, LogicDis, Q&R.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν οι μετοχές των Alfa Alfa Συμμετοχών, Μινωικών Γραμμών, Lannet, Νότος, ΔέλταSingular, Παντεχνική, Ηπειρωτική και ορισμένων ακόμη.

Χαρακτηριστικό της επιφυλακτικότητας που επικρατεί είναι το στοιχείο που αφορά στην εικόνα των επιμέρους μετοχών, καθώς κέρδη υψηλότερα του 3% εμφάνιζαν στις 12.10 μόλις 9 τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v