Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης

Στα προβλήματα της ανεργίας, στο έλλειμμα του ισοζυγίου, στην εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και στις υψηλές τιμές του πετρελαίου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης
Στα προβλήματα της ανεργίας, στο έλλειμμα του ισοζυγίου, στην εικόνα της Σοφοκλέους, αλλά και στις υψηλές τιμές του πετρελαίου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης.

Ανεργία: Η αποκάλυψη της ανεργίας, η προσέγγιση του πραγματικού μεγέθους της, προβληματίζει εντόνως και φέρνει στο κέντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης τις μεγάλες διαρθρωτικές υστερήσεις της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αδυναμία καταγραφής του πραγματικού ύψους στη χώρα μας αποδεικνύουν τα αντιφατικά στοιχεία της ΕΣΥΕ και του ΟΑΕΔ επισημαίνει η Εξπρές.

Έλλειμμα ισοζυγίου: Εκτινάχθηκε στο 8μηνο το έλλειμμα του ισοζυγίου τονίζει στο πρωτοσέλιδό της η Ναυτεμπορική.

Εξαγωγές: Η αύξηση της κατανάλωσης εκτινάζει τις εισαγωγές, όπως τονίζει η Εξπρές, που αναφέρει επίσης πως σύμφωνα με την ΕΣΥΕ είναι περίπου τριπλάσιες των εξαγωγών σε όγκο.

Φοροεπιδρομή: Μισή ανάπτυξη προσέφεραν μικρομεσαίοι και ανώνυμες εταιρίες το 2003, καταβάλλοντας επιπλέον φόρους ύψους 3 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% του ΑΕΠ τονίζει το Κέρδος.

Ελληνική Οικονομία: Η Ελλάδα, αν και βρίσκεται -με βάση απόλυτα μεγέθη- στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κοινοτικών χωρών όσον αφορά στα επιτεύγματα των προτεραιοτήτων που θέτει η ατζέντα της Λισσαβώνας για βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών επιδόσεων, έχει κάνει σοβαρή πρόοδο επισημαίνει στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ecofin: Για κομφούζιο εξουσιών και προτεραιοτήτων στα ηγετικά κοινοτικά όργανα κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι υπουργοί αναμένουν το ευρωδικαστήριο και επιφυλάσσονται για αναθεώρηση του συμφώνου με υπολογισμό του χρέους.

Σοφοκλέους: Πέντε δυνάμεις κινούν τη Σοφοκλέους σύμφωνα με το Βήμα, που αναφέρει πως ”κλειδιά” είναι η ανάπτυξη, τα επιτόκια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα αποτελέσμάτα των εισηγμένων και οι ξένες αγορές.

Αισιοδοξούν για τη συνέχεια χρηματιστηριακοί παράγοντες, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, ”βλέπουν” νέα υψηλά στη Σοφοκλέους ακόμα και μετά τις εκλογές, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για σύμπνοια εκθέσεων, η οποία δημιουργεί θετικές προσδοκίες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το πρώτο βήμα για ευρω-χρηματιστήρια χωρίς σύνορα πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει η Καθημερινή.

Ευρώ: Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσον αφορά στο ευρώ, σύμφωνα με την Εξπρές.

Πετρέλαιο: Η προχθεσινή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίόυ στην Αλγερία προκάλεσε χθες σημαντικές αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου επισημαίνει το Βήμα.

Τράπεζες: Οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ διέγραψαν οι τράπεζες με την τελευταία ρύθμιση για τα πανωτόκια επισημαίνει η Καθημερινή.

Ναυτιλία: Αγοράζουν ό,τι βρουν οι Έλληνες εφοπλιστές, σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως μέσα σε μια εβδομάδα αγόρασαν τάνκερ και φορτηγά αξίας 260 εκατ. δολ.

Μεταλλουργία: Με συνολική κεφαλαιοποίηση ύψους 2,516 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 386 εκατ. ευρώ έναντι του 2002, εισήλθαν στο 2004 οι 26 μετοχές του μεταλλουργικού κλάδου στο Χ.Α., σύμφωνα με το Κέρδος.

Κρουαζιέρες: Θύματα του έντονου ανταγωνισμού για την κυριαρχία στον τομέα της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και των προβλέψεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 φαίνεται ότι ”πέφτουν” οι εταιρίες, ελληνικών συμφερόντων, Royal Olympic Cruises και Festival, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Eurobank: Στις 2.700 μονάδες ”βλέπει” η EFG Eurobank τον Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου σημειώνει το Βήμα, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας, τα μεγαλύτερα κέρδη αναμένονται στο πρώτο εξάμηνο.

Γενική: Στους Γάλλους περνάει η Γενική Τράπεζα αντί 36 εκατ. ευρώ τονίζει το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v