Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες

Λιγότεροι οι αγοραστές, περιμένουν προφανώς σε χαμηλότερες τιμές τις δεικτοβαρείς μετοχές, που διορθώνουν. Γύρω από τις 2.440 μονάδες καταγράφονται ενδείξεις αντίδρασης, μετά τη σημαντική διόρθωση της τελευταίας μισής ώρας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να πιέζεται προς τις 2.440 μονάδες.

Με συναλλαγές περίπου 49 εκατ. ευρώ (1 πακέτο 100 χιλ. τεμαχίων του ΟΠΑΠ) θεωρείται πιθανή η περαιτέρω διόρθωση των τραπεζών.

Μέχρι στιγμής οι εντολές αγοράς που δίνονται στη μετοχή της Alpha δεν καλύπτονται από τους αγοραστές που εμφανίζονται στα 25,40 ευρώ. Ανάλογη πίεση εμφανίζεται και στη μετοχή της Εθνικής, η τιμή της οποίας υποχωρεί στα 22,56 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον τίτλο της Εθνικής οι συναλλαγές των 3,4 εκατ. ευρώ (12.00) πραγματοποιούνταν με 622 πράξεις, στοιχείο που επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι πωλητές παραμένουν κυρίως οι ισχυροί εγχώριοι παίκτες.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και για τον τίτλο της Eurobank.

Στην περίπτωσή της οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με 379 πράξεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μετοχή να χάνει 2,18%.

Σημαντικές και οι πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ., μετά μάλιστα τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις.

Από πλευράς μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι σχεδόν σίγουρο πως οι αντοχές αρκετών μετοχών εταιριών δεν είναι απεριόριστες.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά, παραμένουν στην κορυφή η Microland και Δάριγκ με 11,1% και 8,9% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν Φίτκο, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Γαλαξίδι, Κεραμεία Αλλατίνη και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v