Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις κατοχύρωσης κερδών

Τη διατήρηση της τάσης για αποκόμιση κερδών προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, οι οποίες ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξες για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Τράπεζες και ΟΤΕ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΑΧΕ: Τάσεις κατοχύρωσης κερδών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η εισροή κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές, ιδιαίτερα στη μετοχή του ΟΤΕ, αλλά και σε τραπεζικούς τίτλους, εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα είναι ζωτικής σημασίας για τη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η μετοχή του ΟΤΕ αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποία η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ενδέχεται να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Επίσης, η Marfin Hellenic επισημαίνει στο πρωινό της report πως η μετοχή της Τιτάν διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 9,7 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004 και 5 φορές το EV/EBITDA, ενώ επισημαίνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας.

Η Eurobank Securities εμφανίζεται αισιόδοξη, καθώς, όπως τονίζει, στο δικό της report η ψυχολογία παραμένει θετική περιορίζοντας κατά συνέπεια την πιθανότητα πτωτικής κίνησης.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι τάσεις αποκόμισης κερδών που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, αν και εκτιμά πως θα είναι σε ηπιότερους τόνους, ιδιαίτερα όσον αφορά στις τράπεζες και τον ΟΤΕ.

Επιπλέον, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως υπό το πρίσμα της θετικής εικόνας των ξένων αγορών, αλλά και με μια ”καλή” ρευστότητα στην εγχώρια αγορά, το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως μετά από έναν ανοδικό κύκλο για τα blue chips ενδέχεται να ακολουθήσει ένας αντίστοιχος για μετοχές της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, οι οποίες ωστόσο –όπως επισημαίνει– υπολείπονται σημαντικά των τιμών που είχαν καταγραφεί κατά το υψηλό της προηγούμενης χρονιάς (και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2003).

Παράλληλα, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε μετοχές της μικρότερης κεφαλαιοποίησης με προοπτικές βελτίωσης οικονομικών μεγεθών και με αυξημένο όγκο συναλλαγών ενδέχεται να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με την Praxis Χρηματιστηριακή, η αγορά αναμένεται να κινηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση σταθεροποιητικά, καθώς –όπως τονίζει– εκτιμά ότι η πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών θα διατηρήσει τάση αναμονής προκειμένου να ανιχνεύσει τις προθέσεις των πωλητών, οι οποίοι προέκυψαν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Τι έγινε χθες: Οι έντονες πιέσεις ρευστοποιήσεων οδήγησαν χθες τον FTSE-20 να κλείσει με απώλειες 1,8%, όπως τονίζει η Marfin Hellenic, που συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με πτώση 3,9% εξαιτίας

–εν μέρει– της απογοήτευσης από τα νέα που αφορούν στο μέτωπο της Ρουμανίας.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει πως ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε κατά 2,5%, ενώ από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ο μετοχικός τίτλος της Cosmote βρέθηκε σε υπεραπόδοση.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v