Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα χωρίς... ακρότητες!

Σημαντικό είναι σήμερα το ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με αυξημένες συναλλαγές, ενώ παρατηρείται, χωρίς ακρότητες, κατοχύρωση κερδών σε τράπεζες - ΟΤΕ. Ζητούμενο για σήμερα το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.500 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία απόλυτα θετική εικόνα μάς προσφέρει η αγορά τα πρώτα 40 λεπτά.

Συναλλαγές γίνονται, όποιος θέλει να κατοχυρώσει κέρδη το πράττει, όποιος επιθυμεί να αγοράσει βρίσκει τιμές, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.510 μονάδων.

Θα χρειαστούμε σήμερα, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, ένα πιθανό ”κλείσιμο” του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 2.500 μονάδες.

Η σχέση ανοδικών / πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 6 προς 1, με τις συναλλαγές να φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ.

Επιβεβαιώνεται επίσης η εκτίμηση περί στροφής στα ”μεσαία”, καθώς ο ΚΜ-40 ενισχύεται κατά 1,4%, ο SC-80 κατά 1,5%, ενώ ο FTSE-20 κατά 0,25%.

Την επιλεκτική στροφή προς στα μεσαία επικροτεί μία ακόμη χρηματιστηριακή, η Εθνική ΑΧΕ, που παρακολουθεί τις Μινωικές και το Γερμανό (βλέπε σχετική αρθρογραφία του euro2day.gr).

Για τη μετοχή των Μινωικών τίθεται τιμή στόχος στα 3,4 ευρώ, για το δε Γερμανό τα 23 ευρώ.

Σημειώστε πως η P&K ανεβάζει τον πήχη για την ΕΧΑΕ στα 8,91 ευρώ, η δε Εγνατία Χρηματιστηριακή συστήνει αγορά στη Hyatt, με τιμή στόχο τα 11,7 ευρώ.

Όπως έχει σημειωθεί, απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί θετικά η διαδικασία συσσώρευσης είναι η τουλάχιστον σταθεροποίηση των ισχυρών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο βάρος συντήρησης του FTSE-20 το έχουν οι Εθνική (στα 23,74 ευρώ), Eurobank (16,74 ευρώ), αλλά και οι Τιτάν (33,52 ευρώ), Εμπορική (23,44 ευρώ), Cosmote (11,50 ευρώ).

Θετικά αντιδρούν επίσης οι Intracom, Βιοχάλκο, Γερμανός, Ελληνικά Πετρέλαια, και Ελληνική Τεχνοδομική, η μετοχή της οποία πιάνει και πάλι τα 5 ευρώ.

Δεδομένου του ήπιου κλίματος στα ”βαριά”, η Altec με την Microland – μετά τις πρόσφατες εξελίξεις- καταγράφουν την υψηλότερη απόδοση στα 1,09 και 0,60 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν με αξιοπρόσεχτη εμπορευσιμότητα Εκτέρ, Φουρλής, LogicDis, ΑΛΤΕ, Ελφίκο, Κυριακούλης.

Μετοχές που επίσης λόγω αυξημένης εμπορευσιμότητας μπορούν να εμφανίσουν υπεραπόδοση είναι οι Νότος, στα 4,36 ευρώ, ΕΧΑΕ (στα 8,32 ευρώ με συναλλαγές 220 και πλέον χιλιάδων τεμαχίων), Βιοτέρ, Μεβάκο, Μοχλός και βεβαίως η Ελληνική Τεχνοδομική στα 5,0-5,04 ευρώ.

Είναι επίσης άξιον αναφοράς πως για περίπου 30 μετοχές τα κέρδη ξεπερνούν το 4%, ενώ γύρω στις 11.45 η ψαλίδα μεταξύ ανοδικών (234) - καθοδικών (35) είχε διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v