Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμβλύνονται οι πιέσεις στο ΧΑ

Αρκετές οι ενδείξεις, που συμβάλλουν στην εδραίωση της εκτίμησης πως η -μικρής έκτασης και διάρκειας- διόρθωση, κυρίως στα βαριά χαρτιά, ολοκληρώνεται. Καταρχήν ο τζίρος, που υπολείπεται αρκετά των προηγούμενων συνεδριάσεων, αλλά και η ομαλή μετακύλιση θέσεων στο ΧΠΑ για το Φεβρουάριο. Θετική η εικόνα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αξιοθαύμαστη η αντοχή της αγοράς με το Γενικό Δείκτη να κινείται σε θετικό έδαφος και προς τα επίπεδα των 2.488 μονάδων

Με λιγότερες, από ό,τι χθες οι συναλλαγές, κάτι που διευκολύνει στην ολοκλήρωση της διόρθωσης, καθώς η προσφορά που εκδήλωναν μέχρι τις 14.45 ήταν πλέον ελάχιστη.

Διαπιστώνεται πως ρευστότητα μεταφέρεται και σήμερα από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (-0,09%) προς τη μεσαία, καθώς ο ΜΚ-40 ενισχύεται κατά 0,6% και ο SC κατά περίπου 1%.

Περισσότερες μέχρι (160) οι ανοδικές μετοχές έναντι εκείνων που υποχωρούν (130), με τον δείκτη του λιανικού εμπορίου και της κλωστοϋφαντουργίας να εμφανίζουν τις υψηλότερες αποδόσεις.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων μηνός Ιανουαρίου έχει μετακυληθεί απρόσκοπτα στο Φεβρουάριο, θα μπορούσε να θεωρηθεί εφικτή η κίνηση του δείκτη προς το κλείσιμο και πέρα των 2.488 μονάδων προς τις 2.495.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v