Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στα 8,91 ευρώ η νέα τιμή- στόχος από την Π&Κ

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου για την ΕΧΑΕ (απο τα 6,95 στα 8,91 ευρώ) προχωρά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (15/1), ως αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης του ημερήσιου τζίρου στο ΧΑ. Ακόμη, αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών στο 2004 και διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

ΕΧΑΕ: Στα 8,91 ευρώ η νέα τιμή- στόχος από την Π&Κ
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου (από τα 6,95 στα 8,91 ευρώ) για τη μετοχή της EXAE προχωρά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

Η χρηματιστηριακή εστιάζει στις ευνοϊκές χρηματιστηριακές συνθήκες και στην αύξηση του ημερήσιου τζίρου στο ΧΑ από την αρχή του χρόνου, την οποία και χαρακτηρίζει σημαντική, καθώς και στην συνεπαγόμενη αύξηση του κύκλου εργασιών της ΕΧΑΕ.

Τα νέα δεδομένα, αναφέρει η Π&Κ, επιτρέπουν την κατά 15% ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον κύκλο εργασιών των Ελληνικών Χρηματιστηρίων στο 2004, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για μηδενική αύξηση.

Για το 2003, η Π&Κ εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της ΕΧΑΕ θα διαμορφωθεί στα 61,22 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 36,36 εκατ. ευρώ. Για το 2004, ο κύκλος εργασιών αναμένεται στα 70,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη στα 24,31 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ αναφέρει ότι η μετοχή της ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα και συγκεκριμένα 11,4 φορές τα εκτιμώμενα προσαρμοσμένα κέρδη του 2004.

Επισημαίνει επίσης, ότι η διατηρησιμότητα του υψηλού τζίρου στο ΧΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση των εκτιμήσεων, ενώ θετικό καταλύτη για την πορεία της μετοχής αποτελεί και η δυνατότητα της εταιρίας να προχωρήσει στη διανομή έκτακτου μερίσματος λόγω της υπερβάλλουσας ρευστότητας που διαθέτει.

Ωστόσο, συμπεραίνει η Π&Κ, οι επενδυτές πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι ο κύκλος εργασιών της ΕΧΑΕ είναι άμεσα συσχετιζόμενος με την (εγχώρια) χρηματιστηριακή αγορά και για αυτό υπάρχει ”χαμηλή ορατότητα και υψηλή μεταβλητότητα” σε ό,τι αφορά τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v