Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: ”Μετακύλιση της ευφορίας” σε Mid40 - FT80

Τη μετακύλιση της ευφορίας που επικρατεί στην αγορά από την υψηλή στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση προβλέπει η Marfin Hellenic στο εβδομαδιαίο της report. Στο προεκλογικό και το προ-ολυμπιακό κλίμα, αλλά και στην πορεία των διεθνών αγορών αποδίδεται το momentum.

Marfin: ”Μετακύλιση της ευφορίας” σε Mid40 - FT80
”Μετακύλιση” του θετικού κλίματος που επικρατεί στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά από τα blue chips στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση εκτιμά για τη συνέχεια η Marfin Hellenic, στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2004.

Αυτό, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, οφείλεται στο ότι οι αποτιμήσεις της υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζονται ”τραβηγμένες”.

Κάτι τέτοιο, δηλαδή η μετακύλιση της ευφορίας, θα μπορούσε να υποδαυλιστεί και από την επανεμφάνιση του ενδιαφέροντος των μικροεπενδυτών, κυρίως τώρα που η εμπιστοσύνη σε πιθανή ανοδική κίνηση της αγοράς είναι αυξημένη.

Το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο αναφέρεται ως ξεκάθαρα βελτιωμένο και το ενδεχόμενο καθοδικής κίνησης ως μάλλον απίθανο. Παράγοντες υπεύθυνοι αυτής της ευφορίας είναι το προεκλογικό και προ-ολυμπιακό κλίμα, καθώς και οι ”εντυπωσιακές διεθνείς αγορές”.

Η Marfin Hellenic αναφέρεται ακόμη και στη ρευστότητα που εισρέει στην αγορά από την περίπτωση της Vodafone, προσθέτοντας ότι η περίοδος αποδοχής λήγει στις 22 Ιανουαρίου και ότι η απόκτηση μετοχών της Panafon εκ μέρους της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής απελευθέρωσε 47 εκατ. ευρώ την εβδομάδα ή περίπου 9,5 εκατ. ευρώ ανά ημέρα, κάτι που παρείχε περαιτέρω στήριξη στην αγορά και κυρίως στις μετοχές των Cosmote και ΟΤΕ.

Για τις διεθνείς αγορές, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στην εβδομάδα αυτή τον πρώτο λόγο θα έχουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς πληθαίνουν οι ανακοινώσεις τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από κολοσσούς όπως είναι οι Microsoft, Citigroup και General Motors.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v