Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Με την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, τις συναντήσεις ΓΣΕΕ με τους εργοδότες για το 35ωρο, την παραίτηση του Αθ. Καραχάλιου από τα ΕΛ.ΠΕ. ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Με την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα ασχολούνται οι οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης.

Ε.Ε.: Για παρέμβαση της Ε.Ε. ώστε να μην υπάρξει χαλάρωση στην ελληνική οικονομία κάνει λόγο η εφημερίδα ”Το Βήμα”, ενώ η ”Ναυτεμπορική” από την πλευρά της επισημαίνει πως η Κομισιόν διαπιστώνει ”υψηλότατους κινδύνους”.

Η Ε.Ε. προειδοποιεί για υψηλότατους κινδύνους την Ελλάδα σχολιάζει η ”Εξπρές”, για οικονομία των χαμένων ευκαιριών κάνει λόγο η Κομισιόν αναφορικά με την Ελλάδα σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, ενώ ”Τα Νέα” τονίζουν πως η Κομισιόν έδωσε κίτρινη κάρτα στην ελληνική οικονομία όσον αφορά στα ελλείμματα.

Ασφαλιστικό: Αλλαγές στις συντάξεις είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Το Βήμα” για το θέμα, άργησε η υπουργική απόφαση για τις αυξήσεις στο Δημόσιο σχολιάζει χαρακτηριστικά το ”Χρηματιστήριο”, για συντάξεις- εξπρές στους διαδοχικά ασφαλισμένους κάνει λόγο η ”Ημερησία”.

Ecofin: Καθοριστική συνάντηση για τη στάση της Ευρώπης στο G7 σχολιάζει ”Το Βήμα”.

Σοφοκλέους: Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε χθες να κρατηθεί σε θετικό πρόσημο, παρά μόνο στην αρχή της συνεδρίασης τονίζει η ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως οι ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν σε βαριά κατά κύριο λόγο χαρτιά, οδήγησαν τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη στις 2.469,34 μονάδες.

ΓΣΕΕ: Εναλλακτικό σχέδιο για ωράριο και αυξήσεις αναφέρει ”Το Βήμα”, διαπραγματευτικό όπλο το 39ωρο για ΓΣΕΕ-εργοδότες αναφέρει η ”Εξπρές”,

Για ρελάνς των εργοδοτικών οργανώσεων στο αίτημα της ΓΣΕΕ για 35ωρο κάνει λόγο το ”Κέρδος”, ενώ η ”Καθημερινή” σχολιάζει πως ΓΣΕΕ-εργοδότες θέλουν σύμβαση εντός Μαρτίου.

Η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία” κάνει λόγο για απροσδόκητη συναίνεση για 39ωρο, ενώ τονίζει πως ο ΣΕΒ είναι επιδεκτικός για το ωράριο, συμπληρώνοντας πως υπάρχει αντιπρόταση για ποσοτική αύξηση.

Ομόλογα: Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τον Δεκέμβριο οι τιμές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά τίτλων τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Κρουαζιερόπλοια: Στο στόχαστρο των τραπεζών βρίσκονται πλέον οι, ελληνικών συμφερόντων, εταιρίες κρουαζιεροπλοίων, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που τονίζει πως τράπεζες και ναυπηγεία φαίνεται ότι ”ξαναμοιράζουν την τράπουλα” στον τομέα της κρουαζιέρας.

ΕΛ.ΠΕ.: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ σχολιάζει ”Το Βήμα”, αλλαγή φρουράς στα ΕΛ.ΠΕ. είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ. αναφέρει η ”Ημερησία”, εκτός ΕΛ.ΠΕ. ο Αθ. Καραχάλιος αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Γενική: Το 67%-70% της Γενικής θέλει η Societe Generale αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, οριστικά στους Γάλλους η Γενική είναι ο τίτλος της ”Εξπρές” για το θέμα, άμεσα υπογράφονται οι νέες συμβάσεις με τη Societe Generale σχολιάζει το ”Κέρδος”, αντί 125 εκατ. ευρώ η Γενική στους Γάλλους αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Καραμανλής: Έξι μέτρα της Ν.Δ. για τις επιχειρήσεις στη συνάντηση του προέδρου, κ. Κώστα Καραμανλή, με νέους επιχειρηματίες είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v