Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Εκτακτη γ.σ. πραγματοποιεί η F.G. Europe, ενώ εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 50.250 νέες μετοχές της Τιτάν, καθώς και οι 25.855.668 (ΚΟ) μετοχές της Τράπεζα Κύπρου. Επίσης, ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές της Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑ.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Γενικές συνελεύσεις

F.G. EUROPE A.E.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, στις 14:00 και 15:00 αντίστοιχα στην έδρα της εταιρίας επί της Λ. Βουλιαγμένης 128 στη Γλυφάδα, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Κατάργηση προνομίων των Προνομιούχων Ονομαστικών άνευ ψήφου μετοχών της Εταιρίας, μετατροπή τους σε Κοινές Ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.

2. Έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές, με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρείας.

3. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας όπως ορίσει τους ακριβείς όρους έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση και αποφασίσει για τη διάθεση των τυχόν αδιάθετων ομολογιών.

4. Χορήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εξουσίας να αποφασίζει εντός πέντε ετών από τη λήψη της απόφασης της γ.σ. την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας ή/ και την έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές μέχρι το ποσό του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

5. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

Δημόσιες εγγραφές

Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας ΑΤΕ: Ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές της εταιρίας για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 23 Ιανουαρίου.

Διάφορα

Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών διοργανώνει συνέδριο με θέμα ”Η Ελλάδα στη Διεθνή Αγορά Επενδύσεων”, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο συνέδριο θα πραγματοποιήσει ομιλία ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Παναγιώτης Θωμόπουλος.

Πραγματοποιείται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 25.855.668 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ”, που προέκυψαν από τη πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης Επετειακών Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Centenary Warrants) 1999/2003, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 2,13. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ ανέρχεται σε 464.770.595 (ΚΟ) μετοχές. Προσαρμο΄σμένη τιμή εκκίνησης: 2,31 ευρώ.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 50.250 νέες μετοχές της εταιρίας ”ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ”, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από Μέλη του ΔΣ και ανώτερα στελέχη της εταιρίας, με τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 29,35. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο ΧΑ ανέρχεται σε 38.181.932 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,40 ευρώ.

Ημερίδες

Οι Εκδόσεις Σάκκουλα πραγματοποιούν επιστημονική ημερίδα, με θέμα ”Η εταιρική διακυβέρνηση - Πρόσφατες εξελίξεις”, στις 16:30, στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του ΧΑ (Σοφοκλέους 10) και με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του δικηγόρου Σπήλιου Μούζουλα, ”Εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance), διεθνής εμπειρία, ελληνική πραγματικότητα”.

Συνεντεύξεις τύπου

Πραγματοποιείται συνέντευξη τύπου της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Βάσως Παπανδρέου, με θέμα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή, στις 13:15, στο ξενοδοχείο Hilton.

Εν όψει της λειτουργίας του πρώτου καταστήματος IKEA στην Αθήνα, η House Market ΑΕ (του ομίλου Fourlis) πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου, στις 11:30, στο ξενοδοχείο Sofitel, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ”Ελ. Βενιζέλος”, στα Σπάτα.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης του 2ου ”Επιχειρείτε Χωρίς Σύνορα”, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 17-18 Μαΐου 2004, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου, στις 10:30, στα γραφεία του (Πλ. Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη 6ος όροφος).

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Νέες κατασκευές κατοικιών Δεκεμβρίου.

- Άδειες κατασκευών Δεκεμβρίου.

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου.

Ευρωπαϊκή Ένωση

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v