Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανιχνεύουν... προθέσεις στη Σοφοκλέους

Η επιχείρηση ”ρευστοποίηση κερδών” σε δεικτοβαρείς τίτλους από ισχυρά χαρτοφυλάκια κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη σε κλείσιμο κοντά στο χαμηλό της ημέρας. Τι υποστηρίζουν οι τεχνικοί αναλυτές, τα κρίσιμα σημεία για ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

Συνεδρίαση συνέχεια της προηγούμενης, μόνο που σήμερα επιβεβαιώθηκαν και όσοι υποστήριζαν ότι δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί επί μακρόν η ”αυτόνομη” κίνηση των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων αν διαρκούσαν οι πιέσεις στις Δεικτοβαρείς μετοχές, έστω και αν το διεθνές κλίμα δεν ”συνηγορούσε” για κλείσιμο Δείκτη και Αγοράς κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Παράγοντες της Αγοράς παραμένουν αισιόδοξοι, υποστηρίζουν ότι η ψυχολογία των εμπλεκομένων παραμένει θετική, περιορίζοντας την πιθανότητα σημαντικής πτωτικής κίνησης, όμως η πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών θα τηρήσει στάση αναμονής προκειμένου να ”ανιχνευθούν” οι διαθέσεις των εν δυνάμει πωλητών.

Τεχνικοί αναλυτές θεωρούν ότι η όποια διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη δεν πρέπει να τον φέρει κάτω από το τεχνικό ”κενό” των 2.414 μονάδων, ενώ και αρκετά blue chips πλησιάζουν σταδιακά στα πρώτα σημεία τεχνικής στήριξης (ΟΤΕ 11,30 ευρω, Εθνική 22,38 ευρώ, ΟΠΑΠ 12,30 ευρώ και Alpha Bank 24,90 ευρώ).

Ο Γενικός Δείκτης, σε μία άσχημη τεχνικά εικόνα, καθώς κάθε ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν χαμηλότερα του προηγούμενου, έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2436,81 μονάδες με απώλειες 1,32%.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων Alpha Bank, Motor oil, Εθνική, Βιοχάλκο, και Ελ. Πετρέλαια, σημαντικές πιέσεις σε Αγροτική, ΔΕΗ και Ιντρακόμ, ενώ με θετικό πρόσημο ”διεσώθησαν” μόνο τα ΚΑΕ.

Ο τζίρος σημαντικά μειωμένος στα 171,5 εκ. ευρώ, τα πολλά λεφτά όπως πάντα σε λίγους τίτλους και οι προσυμφωνημένες συναλλαγές έφθασαν τα 8,7 εκ. ευρώ.

Δεν ικανοποιεί η τελική εικόνα με 68 ανοδικές μετοχές έναντι 243 πτωτικών και ίσως μπορεί να εκληφθεί σαν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μόνο σε 14 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 4%, ένδειξη ότι δεν παρουσιάστηκαν επιθετικές πωλήσεις.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, σημαντική κινητικότητα στα Ιχθυοτροφεία, έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Βασιλόπουλο, σε υψηλό 43 μηνών ο ”ακούραστος” Μπενρουμπή, δεύτερη ανοδική συνεδρίαση για την Παντεχνική (η Π&Κ δίνει τιμή στόχο τα 2,74 ευρώ).

Επίσης, ”πράσινη” εξαίρεση στο ”κόκκινο” Τραπεζικό ταμπλό αλλά και πολλοί πωλητές σε αυτά τα επίπεδα τιμών στην Γενική και πρώτη ανοδική αντίδραση από την Ναυτεμπορική που ίσως ξεκινάει το γνωστό ”δρομολόγιο” μεταξύ 3-5 ευρώ.

Οσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν 4 πακέτα του ΟΠΑΠ, το ένα πακέτο 100.000 τεμάχια στα 12,66 ευρώ και τα υπόλοιπα τρία των 167.000, 50.000 και 100.000 τεμαχίων στα 12,60 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 500 τεμάχια της Μαθιός Πυρίμαχα στα 7,30 ευρώ, ένα πακέτο 89.460 τεμάχια της Eurobank στα 16,16 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 τεμάχια των ΚΑΕ στα 17 ευρώ, ένα πακέτο 2.400 τεμάχια της Εμπορικής στα 23,01 ευρώ και ένα πακέτο 2.000 τεμάχια των Μινωϊκών Γραμμών στα 2,59 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 85.000 τεμάχια του Μπενρουμπή στα 12,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v