Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Προς εξασθένηση η φάση διόρθωσης

Παρά το γεγονός ότι οι τάσεις κατοχύρωσης κερδών αναμένεται να συνεχιστούν, οι ΑΧΕ εκτιμούν πως η πιθανότητα πτωτικών πιέσεων είναι περιορισμένη και η φάση διόρθωσης πλησιάζει στο τέλος της.

ΑΧΕ: Προς εξασθένηση η φάση διόρθωσης
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Περιορισμένη εκτιμά η Marfin Hellenic πως είναι η πιθανότητα πτωτικών πιέσεων από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, αν και δεν αποκλείει –όπως σημειώνει– περαιτέρω πιέσεις από πλευράς ρευστοποιήσεων.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει στο πρωινό της report πως διατηρεί τη σύσταση ”αύξηση θέσεων” για τη μετοχή της J&P Άβαξ, καθώς εκτιμά πως αφενός η εταιρία διαθέτει δυνατά θεμελιώδη μεγέθη και αφετέρου πως με βάση τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών προκύπτει ότι η μετοχή της εταιρίας διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Για ενδεχόμενη συνέχιση των τάσεων κατοχύρωσης κερδών κάνει λόγο η Eurobank Securities, η οποία ωστόσο επισημαίνει πως κατά την άποψή της η φάση διόρθωσης πλησιάζει στο τέλος της.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι διεθνείς αγορές δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη τάση υποστήριξης της Σοφοκλέους στην παρούσα φάση και οι επιχειρηματικές εξελίξεις σε εγχώριο επίπεδο είναι μηδαμινές, ενώ επισημαίνει πως η αγορά αναζητεί έναυσμα.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην ψυχολογία που επικρατεί στο εξωτερικό, το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί σύντομα για τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Praxis Χρηματιστηριακή εκτιμά πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί με νευρικότητα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως ο περιορισμός της αξίας των συναλλαγών αποτελεί ένδειξη για ενδεχόμενη κόπωση των πιέσεων των τελευταίων ημερών.

Τι έγινε χθες: Η συνεχιζόμενη πίεση για ρευστοποιήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησε τον FTSE-20 να κλείσει με πτώση 1,46%, με τον κλάδο των τραπεζών να υποχωρεί σχεδόν κατά 2%, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v