Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στείλτε τους στα σπίτια τους!

Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς τις εκλογές. Ότι η χώρα και το έθνος βρίσκονται εν μέσω προεκλογικού παροξυσμού. Ο μοναδικός Έλλην πολίτης που φέρεται να αγνοούσε αυτή τη σημαντική εξέλιξη ήτο ο κ. Πάχτας...

Στείλτε τους στα σπίτια τους!
Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς τις εκλογές. Ότι η χώρα και το έθνος βρίσκονται εν μέσω προεκλογικού παροξυσμού. Ο μοναδικός Έλλην πολίτης που φέρεται να αγνοούσε αυτή τη σημαντική εξέλιξη ήτο ο κ. Πάχτας.

Διαφορετικά, θα φρόντιζε την τακτοποίηση του κρίσιμου θέματος σε χρόνο διαφορετικό και κυρίως όχι προεκλογικό. Δεν μπορεί, όλο και κάποιοι βουλευτές της αντίπερα όχθης θα βρίσκονταν για να συνυπογράψουν την κρίσιμη τροπολογία...

Αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί οι κοινοί θνητοί είναι ότι οι σοβαρές εταιρίες, εκείνες που σέβονται τον εαυτό τους, έχουν, προφανώς, τους δικούς τους σχηματισμούς μάχης εντός του Κοινοβουλίου, τις δικές τους ομάδες επιρροής.

Η εξέλιξη αυτή δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει. Για να είμαστε ακριβέστεροι, μας είναι ήδη γνωστή από τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες της Ανατολής και της Δύσης. Το περίεργο θα ήταν να ήσαν όλα αγγελικά πλασμένα. Αν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να ξυπνούσαμε σε άλλον πλανήτη.

Επειδή όμως εξακολουθούμε και έχουμε τα πόδια μας στον πλανήτη Γη και όχι σε κάποιον άλλο μακρινό πλανήτη, επιθυμούμε να διατυπώσουμε ορισμένες απλές σκέψεις:

- Θα μπορούσαν να θεσπιστούν επίσημα τα λόμπι στη Βουλή. Όπως στην Αμερική. Να γνωρίζουμε ότι οι τάδε βουλευτές ανήκουν στο λόμπι συμφερόντων των καπνοβιομηχάνων, οι δείνα στων κατασκευαστών, οι άλλοι στων τραπεζιτών και ούτω καθεξής. Ξεκάθαρα πράγματα. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το λόμπι των κατασκευαστών θα σχημάτιζε... κυβέρνηση.

- Θα μπορούσαν οι συνεδριάσεις της Βουλής να γίνονται μέσω Ίντερνετ. Με τον τρόπο αυτόν θα προάγαμε τις νέες τεχνολογίες στην ελληνική κοινωνία και προπαντός θα λύναμε το θέμα των άδειων εδράνων.

- Θα μπορούσαν να λύσουν μια για πάντα το θέμα των δασών. Να μοιράσουν τα δάση σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες και να μας αφήσουν στη συνέχεια να τα γεμίσουμε με μπετόν. Ίσως να μην αφήναμε ίχνος θάμνου στην ελληνική ύπαιθρο. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα σταματούσαν και οι έριδες μεταξύ των Νεοελλήνων για το ποιος έχει καταπατήσει δασική έκταση και ποιος όχι.

- Θα μπορούσαν, τέλος, να στείλουν στο σπίτι τους όλους εκείνους που έχουν εξευτελίσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο τον κοινοβουλευτικό θεσμό. Αλλά δεν το κάνουν, επειδή η δύναμη των πατέρων του έθνους μετριέται σε ψήφους και οι ψήφοι είναι πιο πολύτιμες ακόμη και από το χρυσάφι.

Πόσο μάλλον σε αυτή την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Ο κ. Παπανδρέου έκανε μία αρχή. Ας τον ακολουθήσουν κι οι άλλοι. Ας μην φοβηθούν το πολιτικό κόστος. Διότι η γνωστή τροπολογία δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου...

Υ.Γ.: Αγαπητοί συμπαίκτες και συνοδοιπόροι. Κατανοούμε ότι η μπόχα εντός της αιθούσης είναι αβάστακτη και ότι αυτό το γεγονός προκάλεσε τον συνωστισμό στην έξοδο. Ας ελπίσουμε ότι ο καλός θεός της Σοφοκλέους θα πράξει τα δέοντα...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v