Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφορμή για φθηνότερες αγορές

Η υποτιμητική αφορμή που προσφέρεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ”Πόρτο Καρράς” θεωρείται πως δε θα αφεθεί να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ήδη οι εν δυνάμει αγοραστές ”στήνονται” χαμηλότερα, τη στιγμή που ο κατασκευαστικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,8%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεμονωμένες είναι οι μέχρι στιγμής επιπτώσεις που πυροδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του ”Πόρτο Καρράς”.

Εάν εξαιρεθεί η συμπεριφορά των δύο συγκεκριμένων μετοχών (Ολυμπιακής Τεχνικής και Μοχλού) και η μερική επιφυλακτικότητα που φαίνεται να διακατέχει ορισμένους κλάδους, η υπόλοιπη αγορά δείχνει ικανοποιημένη από την υποτιμητική αφορμή που παρουσιάστηκε.

Ούτως ή άλλως, σήμερα, δεν αναμένονταν σημαντικές τοποθετήσεις από πλευράς διαχειριστών, η δε αφορμή που τους παρουσιάζεται λειτουργεί περισσότερο σαν κίνητρο για να αγοράσουν φθηνότερα.

Αυτή η εκτίμηση ενδεικτικά αποτυπώνεται στην πορεία της Εθνικής. Η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί χαμηλότερα μέχρι και 1,5%, καθώς οι πωλητές είναι μεν λίγοι και προσεκτικοί στα 10,80 ευρώ, πλην όμως οι αγοραστές δείχνουν να τους περιμένουν χαμηλότερα.

Τεχνικά η μετοχή της Εθνικής μπορεί να υποχωρήσει και μέχρι τα 22,4-22,5 ευρώ.

Στη μετοχή της Αlpha οι συναλλαγές είναι σαφώς περισσότερες, με τον τίτλο να υποχωρεί προς τα 34,76 ευρώ.

Από πλευράς κατασκευαστικού κλάδου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Μηχανική), καταγράφονται μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες.

Σε ό,τι αφορά τις λίγες μετοχές με κέρδη, η τάση διατηρείται σε όσες από την αρχή της συνεδρίασης είχε εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα των Δυναμική Ζωή, Ιονική Επενδύσεων, Ντεσπέκ Πολυμέσα, Κυριακίδης, Καρδασιλάρης, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ηλεκτρονική Αθηνών, Hyatt, Κορασίδης, Μεβάκο, ΚΑΕ, Info-Quest.

Σε ό,τι αφορά δε τη μετοχή της τελευταίας, ο συνδυασμός αυξημένων συναλλαγών και αντίδρασης της μετοχής παραπέμπει σε προσπάθεια ”μόχλευσης”.

Για την επόμενη ώρα θεωρείται πιθανότατη η εκ νέου δοκιμασία των χαμηλών στηρίξεων της αγοράς, καθώς στις 14.05 ο Γ.Δ. σημείωνε απώλειες 1,15% και κυμαινόταν στις 2.455 μονάδες, με χαμηλό συγκριτικά τζίρο, που δεν ξεπερνούσε τα 90 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v