Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές οι ΑΧΕ

Αισιόδοξες εμφανίζονται οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς εκτιμούν πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων είναι περιορισμένη, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στον ΟΤΕ, σε τραπεζικούς τίτλους, αλλά και σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Επιφυλακτικές οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report εκτιμά πως τόσο η ψυχολογία της αγοράς όσο και το momentum παραμένουν θετικά, ενώ αναφέρει πως το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών θα προσελκύσουν οι μετοχές που κινήθηκαν πτωτικά τις τελευταίες μέρες.

Αισιόδοξη για τη σημερινή συνεδρίαση είναι και η Eurobank Securities, καθώς εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα οδηγούμενη κυρίως από την καλή ψυχολογία των επενδυτών και από τη ρευστότητα.

Με σταθεροποιητικές τάσεις βραχυπρόθεσμα θεωρεί πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά η Marfin Hellenic, ενώ παραμένει θετική για την κίνηση της αγοράς μακροπρόθεσμα.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή του Άκτωρα, η οποία εκτιμά πως έχει υποαποδώσει 11% του Γενικού Δείκτη, ενώ συμπληρώνει πως υπολείπεται 27,5% από την τιμή-στόχο της (τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 23/1/2004 5,10 ευρώ).

Η Marfin Hellenic προσθέτει πως διατηρεί τη σύσταση ”αύξηση θέσεων”.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ κάνει λόγο στο report της για συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, τάση που θεωρεί πως θα επικρατήσει και στις διεθνείς αγορές.

Η Εγνατία θεωρεί πως η πιθανότητα σημαντικής διόρθωσης είναι μειωμένη, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα εκτιμά πως θα επικεντρωθεί σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και στις μετοχές των τραπεζών και του ΟΤΕ.

Επιφυλακτική παραμένει η Praxis Χρηματιστηριακή για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, παρά το έντονο γύρισμα στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, κυρίως λόγω των έντονων διακυμάνσεων των τελευταίων ημερών, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Σε αυτό το πλαίσιο η Praxis Χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η νευρικότητα θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζει την αγορά, οδηγώντας την όμως περισσότερο σε συσσώρευση και λιγότερο σε κάποια έντονη ανοδική ή ανοδική κίνηση.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 23/1: Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε τις σταθεροποιητικές τάσεις του κλείνοντας με πτώση 0,28% στις 2.484 μονάδες, αναφέρει στο report της η Marfin Hellenic.

Για την ίδια συνεδρίαση η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει τον αναιμικό όγκο συναλλαγών που πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, την Παρασκευή κυριάρχησαν η απουσία μεγάλων εντολών αγοράς και το επιλεκτικό ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε (19-23 Ιανουαρίου): Η Omega Bank στο εβδομαδιαίο σχόλιό της κάνει λόγο για συσσώρευση δυνάμεων την εβδομάδα που μας πέρασε, με εμφανείς τις ρευστοποιήσεις στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης και παράλληλη μετατόπιση ενδιαφέροντος προς ποιοτικούς τίτλους μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

H Omega αναφέρει πως η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με πρώτη αντίσταση στην περιοχή των 2.510-2.520 μονάδων και πρώτη στήριξη στις 2.450 μονάδες.

Για την εβδομάδα που διανύουμε η χρηματιστηριακή θεωρεί πως η κίνηση της αγοράς πρέπει να μελετηθεί λαμβάνοντας υπόψη τους όγκους συναλλαγών, ενώ η διατήρηση των τιμών πάνω από τα επίπεδα των 2.450 μονάδων σημαίνει για τους αναλυτές της σήμα αγοράς.

Από την άλλη, η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως η έντονη μεταβλητότητα του Γενικού Δείκτη και η αφύπνιση των μεσαίων δυνάμεων διαμόρφωσαν το σκηνικό στην αγορά την εβδομάδα που πέρασε.

Τεχνικά, οι αναλυτές της Magna Trust εκτιμούν πως η αγορά βρίσκεται, βραχυπρόθεσμα, σε υπεραγορασμένα επίπεδα, ενώ επισημαίνουν πως η τάση παραμένει ανοδική τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, με σήμα αγοράς στις 2.420-2.460 μονάδες.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξία στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v