Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, το παρασκήνιο γύρω από το Πόρτο Καρράς, η έξοδος της Panafon από τη Σοφοκλέους, αλλά και η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, το παρασκήνιο γύρω από το Πόρτο Καρεάς, η έξοδος της Panafon από τη Σοφοκλέους, αλλά και η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας.

Πολιτική: Το πραγματικό σχέδιο για την οικοδόμηση της Σιθωνίας, αλλά και το πολιτικό παρασκήνιο παρουσιάζει σήμερα η Ημερησία. Στα ”μυστικά” του Πόρτο Καρράς αναφέρεται η Ελευθεροτυπία, η οποία κάνει λόγο για έντονο παρασκήνιο πριν από την απομάκρυνση του κ. Πάχτα και εννέα βουλευτών, ενώ συμπληρώνει πως Σημίτης, Παπανδρέου, υπουργοί και Χρυσοχοΐδης είχαν επανειλημμένες συνεννοήσεις που οδήγησαν στις αποφάσεις τους.

Νέα παρέμβαση σχεδιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη θύελλα που ξεσήκωσε η τροπολογία για το ”Πόρτο Καρράς” σύμφωνα με τα Νέα, που συμπληρώνουν πως ο κ. Παπανδρέου επισπεύδει τις ρήξεις ξεκινώντας με ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και πριν από τις εκλογές.

Βιομηχανία: Τι δεν θέλει από τη νέα κυβέρνηση η βιομηχανία επισημαίνει η Ναυτεμπορική, που τονίζει πως η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και οι εξελίξεις, κυρίως στο κυβερνών κόμμα, κάνουν ιδιαίτερα φειδωλά σε δηλώσεις τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΒ.

Σοφοκλέους: Χωρίς γραφειοκρατικές διατυπώσεις θα πραγματοποιείται η μεταβίβαση μετοχών με κληρονομιά ή γονική παροχή, σύμφωνα με την Ημερησία.

Εξαγορές: Κλίμα ευφορίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προκαλούν οι πληροφορίες για συγχωνεύσεις τραπεζών, επισημαίνει η Ημερησία.

Τραπεζικοί παράγοντες: Αναζητούν σκέπη οι περισσότεροι τραπεζικοί παράγοντες της χώρας, και κυρίως αυτοί που έχουν διορισθεί από την παρούσα κυβέρνηση, καθώς διαβλέπουν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, όπως τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τρόφιμα: Με δάνεια ”τρέφεται” ο κλάδος των τροφίμων σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως αντλήθηκαν συνολικά 1,18 δισ. ευρώ.

Panafon: Κατά 3,8 δισ. ευρώ μειώνεται η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. με την αποχώρηση της Panafon, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως από την άλλη οι επενδυτές αποκτούν διαθέσιμα κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v