Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς... Σιθωνίας

Οι τελευταίες εξελίξεις από το ”μέτωπο της Σιθωνίας” ωθούν στο limit down τις μετοχές της Τεχνικής Ολυμπιακής και της θυγατρικής Μοχλός, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα και σημαντικές πιέσεις στο σύνολο της αγοράς. Δεν έχουν λόγο να βιάζονται οι εν δυνάμει αγοραστές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι τελευταίες εξελίξεις από το ”μέτωπο” της Σιθωνίας επηρέασαν από την αρχή της συνεδρίασης τη διάθεση και το κλίμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι μετοχές των δύο εταιριών Ολυμπιακή Τεχνική και Μοχλός πιέστηκαν μέχρι και το 12% με ιδιαίτερα σημαντική προσφορά και, επίσης, μεγάλο κομμάτι ανεκτέλεστων εντολών πώλησης.

Η πίεση και στις δύο μετοχές συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα στις 11.35 να υποχωρούν κατά περίπου 16,5%.

Ο Γενικός Δείκτης πιέστηκε προς τις 2.455 μονάδες και λόγω των αρχικών (στα πρώτα 2-3 λεπτά) πωλήσεων στη μετοχή της Panafon, που έφεραν τον τίτλο μέχρι και 11,5% χαμηλότερα.

Η εικόνα αυτή που διαμορφώθηκε στα πρώτα 15 λεπτά της συνεδρίασης έδωσε την αίσθηση πως οι εν δυνάμει αγοραστές θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την αφορμή που τους παρουσιάζεται.

Το ερώτημα όμως που απασχολεί ορισμένους παράγοντες είναι κατά πόσο η υπόθεση της Σιθωνίας θα επηρεάσει και σε ποιο βαθμό όχι μόνο τον όμιλο της Ολυμπιακής Τεχνικής, αλλά ενδεχομένως τον κατασκευαστικό κλάδο.

Δεν είναι τυχαίο πως την ίδια ώρα στη μετοχή της Μηχανικής (3,20 ευρώ) η εμπορευσιμότητα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, οι αγοραστές σχεδόν επιθετικοί, με τη μετοχή να κερδίζει μέχρι και 4,5%.

Από πλευράς των υπόλοιπων δεικτοβαρών μετοχών, η ισορροπία της Panafon αποκαταστάθηκε στα περίπου 5,98 ευρώ, του ΟΤΕ στα 12,06 ευρώ, της Εθνικής στα 22,82 ευρώ, ενώ η Alpha υποχωρούσε κατά 1,2%.

Διαπιστώνεται, επίσης, πως αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν οι μετοχές των Φλεξοπάκ, Κυριακίδη, Ιονική ΕΠ, Φουρλή, Χατζηιωάννου, Σιδενόρ, Αλκο, Αλουμύλ, Κορασίδης, Γρηγόρης, Βάρδας και ορισμένων ακόμη.

Αναμφίβολα, οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν ευρύτερα τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς βρισκόμαστε ούτως ή άλλως σε προεκλογική περίοδο και ο χώρος, καλώς ή κακώς, θεωρείται από τους πλέον πολιτικοποιημένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v