Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδείξεις συσσώρευσης δυνάμεων στη Σοφοκλέους

Από τη στάση κυρίως των ξένων αγοραστών, οι οποίοι αναμένεται σταδιακά να αυξήσουν και πάλι τις θέσεις τους σε τραπεζικούς τίτλους, εξαρτάται η βραχυπρόθεσμη τάση στη Σοφοκλέους. Προκρινόμενο σενάριο, από πλευράς χρηματιστών, η σταθεροποίηση- συσσώρευση του Γενικού Δείκτη μέχρι νεωτέρας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι πρώτες εκτιμήσεις που δίνονται για τα αποτελέσματα των τραπεζικών ομίλων, αρχής γενομένης από την Εθνική, θα πρέπει σταδιακά να διαμορφώνουν ένα ανάλογο κλίμα.

Χωρίς βιασύνη όμως, καθώς από την πλευρά τους οι ξένοι διαχειριστές δεν έχουν λάβει ακόμη νέες θέσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Το ότι η διοίκηση της Εθνικής δείχνει και αυτή τη φορά ιδιαίτερη σπουδή για να ανακοινώσει πρώτη τα αποτελέσματά της ενισχύει την πεποίθηση ορισμένων πως ενδέχεται να αναμένεται κάποια θετική έκπληξη.

Η χρηματιστηριακή της Marfin σε σημερινή της έκθεση εκτιμά πως τα αποτελέσματα του ομίλου θα μπορούσαν να ενισχυθούν κατά 41%, ενώ άλλες πηγές της αγοράς αναφέρονται σε ενίσχυσή τους μέχρι και 49%.

Αυτή η εικοτολογία μπορεί να λειτουργήσει σταθεροποιητικά κατά αρχήν για τη μετοχή της Εθνικής και σταδιακά για τις Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Εμπορική.

Δε θα πρέπει όμως να αναμένεται ιδιαίτερη σπουδή από πλευράς αγοραστών σήμερα- αύριο.

Θα λέγαμε πως αυτό που προέχει περισσότερο είναι η σταθεροποίηση-συσσώρευση της αγοράς στα νέα υψηλά επίπεδα των 2.460- 2.522 μονάδων.

Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί και τις κινήσεις στην καλούμενη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ας μην διαφεύγει άλλωστε της προσοχής μας ο χαμηλός τζίρος των 140 εκατ. ευρώ (πωλήσεις- αγορές) στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα είναι εκτός της Εθνικής και Alpha, οι Cosmote, OTE, Hyatt, Ολυμπιακή Τεχνική, Τεγόπουλος, Φουρλής, Χατζηιωάννου, Ακτωρ, Επιχειρήσεις Αττικής.

Θα φανεί από τα πρώτα 15- 20 λεπτά κατά πόσο υπάρχουν αυτήν την περίοδο στην αγορά εν δυνάμει αγοραστές από το εξωτερικό.

Εάν επιβεβαιωθεί (ή όχι) η σχετική εκτίμηση περί σταδιακής αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντός τους, τότε τα περιθώρια αντίδρασης φτάνουν μέχρι τις 2.522 μονάδες.

Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο μίας περαιτέρω μικρής– σε επίπεδο Γενικού Δείκτη- διόρθωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v