Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Νέα επίπεδα στήριξης αναζητά η αγορά

Περιορισμένη πιθανότητα διόρθωσης της αγοράς εκτιμούν οι ΑΧΕ, οι οποίες σημειώνουν πως η αγορά αναζητά νέα επίπεδα στήριξης, ενώ μερίδα αναλυτών σημειώνει πως αναμένεται νέα αναζωπύρωση ενδιαφέροντος σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΑΧΕ: Νέα επίπεδα στήριξης αναζητά η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ περιμένει για σήμερα ότι το συγκρατημένο momentum μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες προσφορές, σε συνδυασμό όμως με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών και απουσία πανικού.

Ήπιο θεωρεί πως θα είναι το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης η Marfin Hellenic, ενώ εκτιμά πως η πιθανότητα διόρθωσης της αγοράς είναι περιορισμένη.

Επίσης η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Hyatt, η οποία συμπεριλαμβάνεται πλέον στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 20, τονίζοντας πως έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 3,5% από την αρχή του έτους.

Επιπλέον οι αναλυτές της Marfin θεωρούν πως η μετοχή της Hyatt διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 14 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004, ενώ σημειώνουν πως διατηρούν τη σύστασή τους ”outperform”.

Με πτωτικές πιέσεις μικρότερης έντασης σε σχέση με χθες εκτιμά πως θα κυλήσει η σημερινή συνεδρίαση, τουλάχιστον στο άνοιγμα, η Εγνατία ΑΧΕ.

Ωστόσο, μετά τη χθεσινή διόρθωση, η Εγνατία θεωρεί ελκυστικές ορισμένες από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και περιμένει σύντομα αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος γι’ αυτές παρά την αναμενόμενη διατήρηση της αδυναμίας άλλων τίτλων.

Η Εurobank Securities στο πρωινό της σχόλιο αναφέρει πως η αγορά ψάχνει νέα επίπεδα στήριξης και περιμένει να κινηθεί σήμερα σταθεροποιητικά μετά το θετικό κλείσιμο της Wall (υψηλότερα κατά 1,27%).

Εξάλλου, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα υπάρξει ψυχραιμία στην αγορά.

Τι έγινε χθες: Η επιθυμία για κατοχύρωση κερδών οδήγησε χαμηλότερα κατά 2,03% τον Γενικό Δείκτη, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, ενώ συμπληρώνει πως ο ΟΤΕ υποαπέδωσε της αγοράς και έκλεισε στα ίδια επίπεδα τιμών, ενώ οι τράπεζες υποχώρησαν.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v