Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες ισορροπίες αναζητεί η Σοφοκλέους

Η επιφυλακτικότητα στις κινήσεις των ενεργών παικτών είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, ιδιαίτερα μετά τις χθεσινές απώλειες. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι χρειάζονται 2-3 συνεδριάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί η βραχυπρόθεσμη τάση, αλλά και η ανεύρεση νέων επιπέδων στήριξης. Πέρασε το πακέτο της Eurobank.

Συνεδρίαση ασθενικής αντίδρασης η σημερινή, μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση και παρά το γεγονός ότι το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα συνηγορεί σε κάτι περισσότερο, τόσο από το χθεσινό κλείσιμο στην πέραν του Ατλαντικού όχθη όσο και από τη σημερινή κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι χρειάζονται 2-3 συνεδριάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί η βραχυπρόθεσμη τάση, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Σοφοκλέους αναζητεί νέα επίπεδα στήριξης.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η εικόνα είναι περίπου μικτή, καθώς Βιοχάλκο, Γερμανός, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Ελληνική Τεχνοδομική, Cosmote, Αγροτική και Εθνική κινούνται με αρνητικό πρόσημο, ενώ αντίθετα κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν οι Intracom, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (αν και η τελευταία έκθεση της UΒS δίνει τιμή-στόχο τα 10,3 ευρώ), ΚΑΕ, Πειραιώς, Alpha, Eurobank (με ενδιαφέρον αναμένεται η τιμή στην οποία θα πωληθούν 3,3 εκατ. μετοχές της τράπεζας).

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, το γεγονός ότι μετά από μία ώρα περίπου 70 τίτλοι έχουν κυριολεκτικά μηδενικές συναλλαγές, σε 14 τίτλους τα κέρδη ξεπερνούν το 3%, σε άλλους τόσους ισόποσης απώλειας, η καθαρή αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ, ενώ FTSEM και FTSES δείχνουν να υπεραποδίδουν έναντι του FTSE και του Γ.Δ.

Υ.Γ. Πέρασε το πακέτο της Eurobank (3,3 εκατ. τεμάχια) στα 15,80 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v