Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Εκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι εταιρίες ΑΛΤΕ και Micromedia Μπριτάννια, ενώ διαγράφεται η μετοχή της εταιρίας Vodafone Panafon από κάθε δείκτη στον οποίο συμμετέχει λόγω μεταφοράς της στην Αγορά Β.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Γενικές συνελεύσεις

ΑΛΤΕ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:00, στα γραφεία της, Κηφισού 92, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Απόσχιση του κλάδου συμμετοχών της εταιρίας σε άλλες εταιρίες και εισφορά του κλάδου αυτού σε άλλη ανώνυμη εταιρία, την έγκριση της 31/12/2003 ως ημερομηνίας απόσχισης του ως άνω κλάδου και σύνταξης του Ισολογισμού μετασχηματισμού, την έγκριση της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας του παραπάνω κλάδου, καθώς και του Ισολογισμού του κλάδου της 31/12/2003.

2. Ορισμός του ειδικού εκπροσώπου της εταιρίας για την υπογραφή της σύμβασης απόσχισης του κλάδου και εισφοράς αυτού σε άλλη εταιρία, με όλες τις εντολές που απαιτούνται για την περαίωση της διαδικασίας αυτής, η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, η παροχή ειδικής εξουσιοδότησης στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας για τη διαπραγμάτευση των όρων αυτού, αλλά και η τροποποίηση του πίνακα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίσθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΛΤΕ στις 29/3/1999.

3. Τροποποίηση του πίνακα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίσθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 22/8/2001 και η εξουσιοδότηση στα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας για πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαιρέσεως (stock option) στο προσωπικό και τα μέλη του Δ.Σ.

MICROMEDIA-ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 13:30, στα γραφεία της εταιρίας, στον Πειραιά, επί των οδών Φωκαίας-Αιγίνης και Μ. Ασίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση της Πράξης Απόσχισης του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου της εταιρείας και Αναδοχή αυτού από την Ανώνυμη Εταιρεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΟΛΟΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

2. Ορισμός Εκπροσώπων της εταιρείας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής Πράξεως Απόσχισης/Εισφοράς Αναδοχής κλάδου και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης δήλωσης ή ανακοίνωσης που απαιτείται για τους σκοπούς αυτούς.

3. Επικύρωση αντικατάστασης μέλους του διοικητικού συμβουλίου.

4. Προσαρμογή του καταστατικού στις διατάξεις του Ν. 3156/2003 με τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 6, της παρ. 3 του άρθρου 8, της παρ. 2 του άρθρου 10, της παρ. 1 του άρθρου 16 και του άρθρου 21 του καταστατικού.

Διάφορα

Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού κέντρου τεχνικού ελέγχου οχημάτων στην Ελλάδα από τον υπουργό Μεταφορών, Χρίστο Βερελή, στις 13:00, απέναντι από το ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης.

Εταιρικές πράξεις

* Σε συνέχεια της από 26/1/2004 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α. για μεταφορά των μετοχών της εταιρίας VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ στην ”Αγορά Β” (”Χαμηλής Ρευστότητας”), διαγράφεται η συγκεκριμένη μετοχή από τους δείκτες: Γενικός Δείκτης Κύριας Αγοράς, Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Κύριας Αγοράς, Δείκτης Τηλεπικοινωνιών, Δείκτης FTSE/ASE 20, καθώς και Δείκτης FTSE/ASE All 140.

Επίσης, σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες διαχείρισης των Δεικτών, η παραπάνω μετοχή αντικαθίσταται άμεσα από την πρώτη επιλαχούσα μετοχή, σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης του αντίστοιχου δείκτη κατά την πιο πρόσφατη τακτική αναθεώρηση.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

* Η μετοχή της εταιρίας Vodafone Panafon αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη στον Γενικό Δείκτη Κύριας Αγοράς και στον Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Κύριας Αγοράς.

* Η μετοχή της εταιρίας Vodafone Panafon αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρείας ΛΑΝ-ΝΕΤ Α.Ε.Β.Ε.Τ. στον Δείκτη Τηλεπικοινωνιών.

* Η μετοχή της εταιρίας Vodafone Panafon αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρείας HYATT REGENCY στον Δείκτη FTSE/ASE 20.

* Η μετοχή της εταιρίας Vodafone Panafon αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρείας ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ στον Δείκτη FTSE/ASE All 140 με συντελεστή στάθμισης 40%.

* Η μετοχή της εταιρίας HYATT REGENCY λόγω προώθησής της στον Δείκτη FTSE/ASE 20 αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρείας Γενική Εταιρία Κατασκευών στον Δείκτη FTSE/ASE Mid 40.

* Η μετοχή της εταιρίας Γενική Εταιρία Κατασκευών λόγω προώθησής της στον Δείκτη FTSE/ASE Mid 40 αντικαθίσταται από τη μετοχή της εταιρείας ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ στον Δείκτη FTSE/ASE SmallCap 80 με συντελεστή στάθμισης 40%.

Συνεντεύξεις Τύπου

Η εταιρία FΟRΤΗnet πραγματοποιεί συνάντηση - συνέντευξη Τύπου στις 13:00, στα γραφεία της εταιρίας (Ατθίδων 4, Καλλιθέα, αίθουσα παρουσιάσεων ισογείου), με θέμα τη νέα τιμολογιακή πολιτική και τις νέες υπηρεσίες FORTHnet Internet.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου.

Γαλλία

- Νέες κατασκευές Δεκεμβρίου.

- Άδειες κατασκευών Δεκεμβρίου.

Γερμανία

- Προβλέψεις γα το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v