Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: "Κάνουν παιχνίδι" οι πωλητές

Ισχυροποιούνται οι πιέσεις στη Σοφοκλέους μετά τη διεύρυνση των απωλειών σε ευρωραγορές και futures που προκάλεσε η αρνητική ειδησεογραφία από τις ΗΠΑ. Υψηλές απώλειες για ΙΝΛΟΤ, ΤΤ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κατά 3% παραμένει χαμηλότερα στις 2.485 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ούτως ή άλλως το ζητούμενο πριν από τη συνεδρίαση ήταν η επιβεβαίωση (ή όχι) των στηρίξεων που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες συνεδριάσεις και συγκεκριμένα μετά την υποχώρηση της αγοράς (6-10/10) και της αντίδρασης των τελευταίων δυο ημερών.

Απαραίτητη, τόνιζαν εξ αρχής οι αναλυτές, ήταν η κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων χωρίς βασικοί δείκτες, μετοχές να πιεστούν σημαντικά χαμηλότερα.

Μέχρι στιγμής ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ, ενώ η μέχρι 4,3% διόρθωση της Εθνικής μέχρι τα 23,9 ευρώ θεωρείται λογική.

Μεγαλύτερης έκτασης όμως απώλειες σημειώνονται για την Πειραιώς, στα 11,24 ευρώ (-5,5%), Alpha Bank στα 13 ευρώ (-5,2%) και Eurobank στα 11,80 ευρώ (-4,9%). Σημαντικές απώλειες και για μετοχές των Intralot στα 5,52 ευρώ και ΔΕΗ κατά 5% στα 9,5 ευρώ. Αντιθέτως, από τον 20άρη «κρατά» ο ΟΠΑΠ στα 20,56 ευρώ.

Ελάχιστες, ούτε καν 50 μετοχές που κινούνται ανοδικά, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 5% σημειώνονται για 50 και πλέον εισηγμένες.

Στην περίπτωση της Altec η διόρθωση φθάνει το 12,2%, στην ΑΕΓΕΚ το 8,7%, στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες το 6,9%.

Για την επόμενη ώρα πολλά θα εξαρτηθούν από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο DAX συνεχίζει κατά 1,9% χαμηλότερα, τη στιγμή που τα συμβόλαια των βασικών δεικτών της Wall παραπέμπουν σε υποχώρηση μέχρι και 0,47% για τον Dow Jones και 0,43% για τον S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v