Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Διάλειμμα ήταν και πέρασε;

Συνεδρίαση-«κλειδί» για τη βραχυπρόθεσμη τάση η σημερινή, καθώς θα πρέπει να επιβεβαιωθούν περιοχές στήριξης και ενδεχομένως στη συνέχεια αντίστασης. Απώλειες 4% για ΔΕΗ, 5% για Πειραιώς και 4,4% για Intralot.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κατά 2,16% υποχωρεί ο DAX στη Φρανκφούρτη, αλλά και στο Χ.Α. βασικοί δείκτες, μετοχές υποχωρούν και πάλι, μετά το διάλειμμα των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων. Προς τις 2.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης (-2,2%) με τον FTSE 20 να υποχωρεί στις 1.385 μονάδες (-2,3%).

Στο «κόκκινο» το σύνολο των μετοχών του 20άρη, με τη ΔΕΗ 4,2% χαμηλότερα στα 9,58 ευρώ, την Πειραιώς να διορθώνει 5,04% στα 11,3 ευρώ και απώλειες για Εθνική (24,66 ευρώ), Alpha Bank (13,44 ευρώ), Eurobank (12,14 ευρώ).

Οι συναλλαγές στα 26 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο περίπου ένα τρίτο του τζίρου χθες και με σαφώς λιγότερες συναλλαγές σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Κύπρου, Marfin Popular Bank και Alpha Bank.

«Πονηρή» είχε χαρακτηριστεί η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall, ημέρα-κλειδί θεωρείται η σημερινή και για το Χ.Α. Αυτό γιατί σήμερα - αύριο «παίζονται» στηρίξεις και αντιστάσεις που δημιουργούνται σε αυτήν τη φάση των αγορών.

Σήμερα - αύριο διακυβεύεται, κατά την εκτίμησή μας, η προοπτική ενός επόμενου ανοδικού κύκλου ή μιας νέας διόρθωσης.

Σε μετοχές-σηματωρούς στην κατηγορία τους, η κατοχύρωση θέσεων είναι άμεση. Ενδεικτική η περίπτωση της Frigoglass που υποχωρεί 5,1% στα 8,82 ευρώ, αλλά με συναλλαγές αξίας μόλις 16,9 χιλιάδων ευρώ, της Lavipharm που χάνει 6,2% στο 1,38 ευρώ (με συναλλαγές 27,2 χιλιάδων ευρώ), αλλά και των Altec, Τέρνα Ενεργειακή, Alapis, Χατζηιωάννου.

Σταθερά στις 2.500 - 2.510 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με απώλειες 2,04%, φαίνεται πως περιμένει το επόμενο σήμα από τις αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης, ειδικότερα τη Φρανκφούρτη.

Θα πρέπει μέχρι τότε η προσφορά σε Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, αλλά και Πειραιώς, Κύπρου, να παραμείνει στον ρυθμό των πρώτων 40 - 45 λεπτών. Μόνο έτσι θα καταστεί δυνατός ο έλεγχος της προσφοράς, η απορρόφησή της χωρίς να δημιουργηθούν μεγαλύτερες πιέσεις ικανές να φέρουν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 2.498,9 μονάδων (χαμηλό συνεδρίασης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v