Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ράλι ανακούφισης για τράπεζες-20άρη

Μέχρι και 4,83% υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης με αιχμή τράπεζες και 20άρη. Οι εξελίξεις από το μέτωπο Τράπεζας Πειραιώς-Proton Bank κινητοποιούν τον κλάδο. Περισσότερες από 30 μετοχές με αντίδραση 9% και πάνω.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Εν μέσω συντονισμένων προσπαθειών αλλά και φημών κινούνται οι αγορές. Από τη μια η προσπάθεια των ισχυρών του πλανήτη να αποσοβήσουν το… κραχ, από την άλλη η διάψευση από τον όμιλο Citigroup φημών για επικείμενη πτώχευση του ομίλου.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης αντιδρά αρχικά μέχρι τις 2.488 μονάδες, με αιχμή τις τράπεζες και την υπόλοιπη ομάδα του FTSE 20. Κατά 4,5% υψηλότερα ο 20άρης, με την αγορά να περιμένει τις όποιες εξελίξεις από την πλευρά των Πειραιώς - Proton Bank.

Πέραν της τρέχουσας ειδησεογραφίας για το θέμα, επίκαιρη και γι' αυτό ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση του Χαμαιλέοντα που αναφέρεται στην «ώρα των τραπεζικών συμφωνιών».

Στα 13,40 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, στα 11,10 της Eurobank, στα 4,62 ευρώ της MIG και στα 3,18 ευρώ της MPB. Κατά 7,7% ο Μυτιληναίος, στα 5,1 ευρώ, κατά 5,4% η ΔΕΗ στα 9,4 ευρώ, κατά 6,2% η Motor Oil στα 9,34 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως μετά τα πρώτα 45 λεπτά συνεδρίασης, μόλις εννέα μετοχών η τιμή διαμορφωνόταν πτωτικά, ενώ για περισσότερες από 30 μετοχές το ποσοστό ανοδικής αντίδρασης ξεπερνούσε τις 9 ποσοστιαίες μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v