Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πωλήσεις από American Century στη Σοφοκλέους

Στην πώληση του 5% της Jumbo καθώς και του 2% της Φουρλής προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή funds της American Century Investments, τα οποία μειώνουν έκθεση και σε άλλες ελληνικές μετοχές, όπως η ΔΕΗ.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Νέες πωλήσεις από American Century στη Σοφοκλέους
Στην πώληση του 5% της Jumbo καθώς και του 2% της Φουρλής προχώρησαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή funds της American Century Investments τα οποία μειώνουν έκθεση και σε άλλες ελληνικές μετοχές όπως η ΔΕΗ.

Τα funds του αμερικανικού οργανισμού asset management μειώνουν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις τις θέσεις τους σε επιλεγμένες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. υπό το βάρος των εκροών τις οποίες αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Παρασκευή πούλησαν πακέτο 3.021.779 μετοχών της Jumbo, που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, στην τιμή των 10,06 ευρώ ανά μετοχή. Αγοραστής του πακέτου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έτερο ξένο παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο και ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα. Με την πώληση του πακέτου Jumbo τα funds της American Century αποεπενδύθηκαν από τον τίτλο.

Κατά την ίδια συνεδρίαση τα funds της American Century πούλησαν, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, και δύο πακέτα μετοχών Φουρλής (756.942 και 257.576 μετοχών), που αντιστοιχούν στο 2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι κύκλοι της Φουρλής απέδιδαν την Παρασκευή τα δύο πακέτα σε γύρισμα αλλαγής θεματοφύλακα, ωστόσο οι πληροφορίες από τους brokers που διενήργησαν τη συναλλαγή επιμένουν ότι αποτελούσαν πραγματική συναλλαγή πώλησης από funds της American Century σε άλλα αμοιβαία ξένου οίκου.

Τα funds της American Century πωλούν το τελευταίο διάστημα και μετοχές ΔΕΗ λόγω της επιδείνωσης των λειτουργικών μεγεθών της και της ανησυχίας για το πώς θα υλοποιήσει το δυσθεώρητο επενδυτικό πρόγραμμά της.

Μικρότερες πωλήσεις εκδηλώνονται σε άλλους τίτλους ελληνικών εισηγμένων, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων ήταν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και οι ισχυρές ταμειακές ροές, στους οποίους είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια τα funds της American Century.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v