Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Δειλό φλερτ με τις 3.300 μονάδες

Προσπάθεια διατήρησης του θετικού προσήμου σε Ευρώπη και Σοφοκλέους, έστω και αν η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους είναι μικτή. Σημαντικές βοήθειες από ΔΕΗ, Alpha Bank, Κύπρου, ΟΤΕ, 3Ε. Συνεχίζει διορθωτικά η ΕΤΕ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη διατήρηση ανοδικής αντίδρασης, τόσο στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όσο και στη Σοφοκλέους, με τον DAX να επιχορηγείται και από τις φήμες που θέλουν η Phizer να ενδιαφέρεται για εξαγορά της Bayer.

Προσπάθεια ανίχνευσης διαθέσεων και διατήρησης του θετικού προσήμου για τον Γ.Δ. επιχειρείται και στη Σοφοκλέους, έστω και αν σήμερα είναι εμφανής τόσο η διαφοροποίηση του χρώματος στον 20άρη (συνεχίζει να επικρατεί το πράσινο, αλλά υπάρχουν και κόκκινοι τίτλοι), ενώ σαφώς μικρότερη μέχρι στιγμής δείχνει και η μικτή αξία συναλλαγών.

Για πολλοστή συνεδρίαση, όλα όσα προαναφέρθηκαν αφορούν αποκλειστικά και μόνο στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται τόσο από το αρνητικό πρόσημο του FTSEM και του FTSES όσο και από τη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 1,6.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι 57 μετοχές έχουν κυριολεκτικά μηδενικές συναλλαγές, ενώ άλλες 123 δεν ξεπερνούν σε όγκο τα 2.000 τεμάχια.

Ξεκινώντας από τις μετοχές του 20άρη, όπου ουσιαστικά εκεί επικεντρώνεται και όλο το ενδιαφέρον, συνεχίζει με διαθέσεις σχετικής διόρθωσης η Εθνική, παραμένουν σε αρνητικό πρόσημο και τα ΕΛΠΕ, αξιοσημείωτες απώλειες για τη Motor Oil (έστω και αν ο όγκος δεν ξεπερνά τα 57.000 κομμάτια), ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται Intralot, ΟΠΑΠ και Τ.Τ.

Αντίθετα, θετική μέχρι στιγμής έκπληξη από τη ΔΕΗ (+3,85%), καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που περίμεναν πίεση στον τίτλο μετά τη χθεσινή υποβάθμιση από τη Moody’s.

Με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων Alpha Bank, Κύπρου, Coca Cola, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ, συνεχίζει με αξιοσημείωτα κέρδη ο Μυτιληναίος αλλά και οι Πειραιώς, Αγροτική, ΟΤΕ και Τιτάνας, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται η Eurobank και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος MPB, MIG.

Ο Γ.Δ. μετά τις 12:53 επιχείρησε μία προσπάθεια πλαγιοανοδικής κίνησης που τον έφερε μέχρι τις 3.297,88 μονάδες, ενώ 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί η τέταρτη ώρα συνεδρίασης έχει υποχωρήσει σχετικά και βρίσκεται στις 3.286,13 με κέρδη 0,34%. Ο τζίρος ξεπερνά τα 121 εκατ., από τα οποία τα 2,2 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ελάχιστοι οι πρωταγωνιστές της ημέρας σε μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό, όπου μέχρι στιγμής τουλάχιστον ξεχωρίζει η κίνηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, καθώς υπάρχουν «πονταρίσματα» από όσους εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει δεσμευτική προσφορά καλύτερη απ' ό,τι περιμένει η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v