Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν η Σοφοκλέους

Αναμενόμενη η κίνηση του Χ.Α., που ακολουθεί τον βηματισμό των ευρωαγορών. Με διαθέσεις διόρθωσης Εθνική και ΕΛΠΕ, καλύτερη εικόνα από Μυτιληναίο, Coca Cola, Alpha Bank, Κύπρου.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Μετά τις αρχικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια γυρίζουν σε θετικό πρόσημο και αυτήν την κίνηση φαίνεται να ακολουθεί και η Σοφοκλέους, η οποία μάλιστα 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης έχει τον Γ.Δ. στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.282,39 μονάδες, με κέρδη 0,22%.

Σχετικά αξιοπρεπής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο μέχρι στιγμής τζίρος, που πλησιάζει τα 35 εκατ., ενώ οι προσυμφωνημένες συναλλαγές είναι μόλις 742.000 ευρώ.

Αφού έχουν αλλάξει χέρια 50.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 14,84 ευρώ.

Απόλυτα αναμενόμενη η σημερινή εικόνα για τις μετοχές του FTSE, που ουσιαστικά και σήμερα οδηγούν την κούρσα και συγκεντρώνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου το ενδιαφέρον.

Με εικόνα ήπιας αποκόμισης κερδών ο τίτλος της Εθνικής, κινείται περίπου 1% χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο, όμως μέσα στα όρια της «επιτρεπόμενης» διόρθωσης, που δεν θέλει η εν λόγω μετοχή να δώσει κλείσιμο λιγότερο από 32,5 ευρώ.

Με σαφώς μεγαλύτερες απώλειες που πλησιάζουν το 2% και με σχετικά αξιοπρόσεκτες συναλλαγές που φτάνουν τα 115.000 τεμάχια ο τίτλος των ΕΛΠΕ, ενώ με απλά αρνητικό πρόσημο κινούνται Τ.Τ. και Intralot.

Αντίθετα, μία ακόμη συνεδρίαση σημαντικών κερδών που πλησιάζουν το 3% για τη Μυτιληναίος.

Αξιοσημείωτα κέρδη που φέρνουν υψηλότερα των 17 ευρώ για την Alpha Bank, ενώ επίσης με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται Coca Cola, Κύπρου και Πειραιώς.

Ενώ όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, αλλά με θετικό πρόσημο.

Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθούν οι μάλλον χαμηλές συναλλαγές για τις Ελλάκτωρ (μόλις 1.100 τεμάχια), Βιοχάλκο (5.468 τεμάχια) και Τιτάν (8.927 τεμάχια).

Τίποτα ουσιαστικά διαφοροποιημένο, όσον αφορά σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο FTSEM κινείται και με αρνητικό πρόσημο.

Περίπου ισοβαρής η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 68 προς 53 και βεβαίως εννοείται ότι δεκάδες τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη.

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο για τον Γ.Δ. ει δυνατόν το κλείσιμο υψηλότερα των 3.263 μονάδων, με τις αμέσως επόμενες αντιστάσεις στις 3.315, 3.350 και 3.366 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v