Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Νέα τιμή-στόχος από Κύπρου Sec

Στα 16,91 ευρώ από 14,78 ευρώ προηγουμένως αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Κύπρου Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, διατηρώντας τη σύσταση outperform.

ΜΕΤΚΑ: Νέα τιμή-στόχος από Κύπρου Sec
Θετικά υποδέχονται οι χρηματιστηριακές το νέο έργο που ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ στη Συρία τονίζοντας τις ισχυρές προοπτικές της εταιρίας, ενώ η Kύπρου ενισχύει την αποτίμηση της εισηγμένης.

Αναλυτικότερα στα 16,91 ευρώ από 14,78 ευρώ προηγουμένως αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Κύπρου Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, διατηρώντας τη σύσταση outperform.

Η αλλαγή στην αποτίμηση έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του project που ανέλαβε η εταιρία στη Συρία ύψους 650 εκατ. ευρώ. Κατά τη χρηματιστηριακή, το deal είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς προσθέτει υπολογίσιμη αξία στην εταιρία.

Το project, το μεγαλύτερο που έχει ποτέ αναλάβει η Μέτκα, υπογραμμίζει τις προοπτικές της εταιρίας αναφέρει η Alpha Finance. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι το συγκεκριμένο έργο θα ενδυναμώσει τα έσοδα της Μέτκα και τη λειτουργική της κερδοφορία για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις σε κεφάλαιο κίνησης και φορολογία 25% θα μπορούσε να προσθέσει στην αποτίμηση 1,6 ευρώ ανά μετοχή.

«Καλό περιθώριο» εκτιμά η Marfin ότι εμφανίζει το συγκεκριμένο έργο- υπεράνω του μέσου όρου για παρόμοιες δραστηριότητες. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο είναι τώρα στο 1,3 δισ. ευρώ ποσό το οποίο η Marfin υπολόγιζε πως θα αποτελέσει το υπόλοιπο για τα έτη 2009- 2011. Ετσι, προς το παρόν η χρηματιστηριακή δεν προχωρά σε αλλαγή στις αποτιμήσεις.

Η μετοχή της Μέτκα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας 8/9 στα 13,14 ευρώ. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v