Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Greek Days: Τι ειπώθηκε για τέσσερα mid caps

Τέσσερις από τις πλέον δραστήριες εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης της ελληνικής αγοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών, στο πλαίσιο του Greek Show που οργάνωσε στο Λονδίνο η Deutsche Bank.

Greek Days: Τι ειπώθηκε για τέσσερα mid caps
Τέσσερις από τις πλέον δραστήριες εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης της ελληνικής αγοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών, στο πλαίσιο των Greek Days που οργάνωσε στο Λονδίνο η Deutsche Bank.

Alapis, Σαράντης, Βωβός και Intralot παρουσίασαν τις προοπτικές τους και τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Ο οίκος σε τέσσερα διαφορετικά company alerts παραθέτει τα όσα οι ελληνικές εταιρίες προέβαλαν ενώπιον των αναλυτών τις προηγούμενες ημέρες. 
 
-- Alapis

Τρεις εξαγορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
επιδιώκει η Alapis σύμφωνα με την Deutsche Bank και με αφορμή την αντίστοιχη οργάνωση των “Greek Days” που πραγματοποίησε ο οίκος στο Λονδίνο.

Όπως τονίζεται σε report της DB (05/09), η Alapis εμφανίζεται έτοιμη να στρέψει το εξαγοραστικό της ενδιαφέρον εκτός ελληνικής αγοράς – στην οποία, ήδη, έχει πραγματοποιήσει κάποιες – αν και κινήσεις εντός αυτής δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Η διοίκηση του ελληνικού ομίλου διατηρεί τον στόχο για EBITDA 250 εκατ. ευρώ, κέρδη 160 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 900 εκατ. ευρώ για το 2008.

Η DB τοποθετεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alapis στα 3,30 ευρώ, με πρόβλεψη κερδών ανά μετοχή στα 0,16 ευρώ για φέτος και στα 0,20 για το 2009.

-- Σαράντης

Την διατήρηση των ετήσιων στόχων κερδοφορίας αλλά και του business plan τόνισε η Σαράντης κατά την διάρκεια των “Greek Days” που διοργάνωσε η Deutsche Bank στο Λονδίνο.

Η διοίκηση του ελληνικού ομίλου προβλέπει ότι οι ετήσιες πωλήσεις της θα ενισχυθούν 17%, ενώ παραμένει «σε επαγρύπνηση» σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη υποχώρηση της ζήτησης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η DB τοποθετεί την τιμή-στόχο για την Σαράντης στα 14 ευρώ, με πρόβλεψη ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν φέτος στα 0,88 ευρώ.

-- Βωβός

Στόχο την πραγματοποίηση νέων projects προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω τους επαγγελματικούς χώρους τους οποίους διαχειρίζεται έχει η Babis Vovos, με τον επικεφαλής του ομίλου κ. Άρη Βωβό να θεωρεί ότι ο όμιλος διαθέτει περαιτέρω δυνατότητα ενίσχυσης της καθαρής αξίας ενεργητικού.

Τόσο η ανάπτυξη στον Βοτανικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο (σε Σούνιο και Πόρο) αναμένεται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου.

Η Deutsche Bank τοποθετεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρίας στα 25,60 ευρώ, ενώ προβλέπει κέρδη ανά μετοχή 0,40 ευρώ για φέτος και 0,60 ευρώ για το 2009.

-- Intralot

Η Τουρκία αποτελεί έναν από τις περιοχές που «κυριαρχεί» στους στόχους της Intralot, η οποία δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ανανέωση νέων projects πριν από το 2012, όπου ολοκληρώνεται η άδεια λειτουργίας λοταρίας στη Ρουμανία.

Ο όμιλος δεν εμφανίζεται «πρόθυμος» να συγκρουστεί με τους ανταγωνιστές του, με τους οποίους, ο επικεφαλής του κ. Αντωνόπουλος δηλώνει ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, ενώ η Intralot μοιάζει να διαθέτει περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Η DB τοποθετεί την τιμή-στόχο για την ελληνική εταιρία στα 13,50 ευρώ, με πρόβλεψη ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα φθάσουν φέτος στα 0,79 ευρώ και το 2009 στα 0,77 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v