Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναθαρρεύουν οι αγοραστές στη Σοφοκλέους

Οι 3.250 μονάδες μπορεί να αποτελέσουν "μαξιλάρι" σε αυτή τη συγκυρία. "Παλεύει" στα 29 ευρώ η Εθνική, στηρίξεις στον 20άρη και σήμερα από MIG, MPB, βοήθειες από Κύπρου, ΤΤ, Alpha Bank, Motor Oil, Πειραιώς, Αγροτική.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Οι 3.250 μονάδες μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσουν το "μαξιλάρι" που χρειάζεται η αγορά αυτή την περίοδο. Με βασική προϋπόθεση την εξομάλυνση της κατάστασης στις ξένες αγορές και την επαναφορά σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον για τις επόμενες τουλάχιστον δύο - τρεις συνεδριάσεις.

Εάν υπάρξει αυτή η βοήθεια από τις ξένες αγορές, μπορεί να έχει τύχη η προσπάθεια της ομάδας της Εθνικής να βάλει φρένο στην περαιτέρω απαξίωση του ομίλου, που επεξεργάζονται συγκεκριμένα και γνωστά κέντρα με έδρα κυρίως το Λονδίνο.

Ελάχιστο ημέρας για την Εθνική τα 28,88 ευρώ και εμφανή η προσπάθεια να προσεγγιστούν τα 29 ευρώ.

Η μετοχή της Αγροτικής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου αντιδρά κατά 2,7% προς τα 2,30 ευρώ, ενώ και σήμερα MIG - Marfin Popular Bank ξεκινούν με στηρίξεις στον FTSE 20.

Κατά 0,15% υψηλότερα ο συγκεκριμένος δείκτης, κοντά στις 1.785 μονάδες, με βοήθειες από Alpha Bank, Κύπρου, ΤΤ, Πειραιώς, 3E, Intralot, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίο.

Το σίγουρο είναι πως σήμερα θα δοθούν σκληρές κόντρες μεταξύ πωλητών - αγοραστών γύρω από κρίσιμες βραχυπρόθεσμες στηρίξεις, ενώ θα επιμείνουμε πως όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Εθνικής.

Ποντάρουμε στο ενδεχόμενο απορρόφησης των πωλήσεων και αν μη τι άλλο σταθεροποίησης της τιμής υψηλότερα των 28,5 - 28,6 ευρώ.

Οι συναλλαγές στα 23 - 24 εκατ. ευρώ, με συγκριτικά καλό τζίρο σε Εθνική, Κύπρου, Πειραιώς (συνολικά 9 - 10 εκατ. ευρώ σε ανοδική φορά και των τριών μετοχών), ενώ υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνται στις μετοχές των εταιριών Jumbo (16,18 ευρώ), ΕΧΑΕ (7,20 ευρώ), Ρόκας (16 ευρώ), Ιατρικό (2,02 ευρώ) και ΑΝΕΚ (1,89 ευρώ).

Η μετοχή του Φουρλή πιέζεται με αφορμή και τις εκθέσεις των αναλυτών στα 14,40 ευρώ, ενώ η μετοχή της Info-Quest συνεχίζει την αντίδρασή της από τα χαμηλά του 1,5 ευρώ σήμερα με άνοδο 4,1% στα 2,58 ευρώ.

Πέρα από το γαλαντόμο μέρισμα του 0,31 ευρώ ανά μετοχή, στον "Χαμαιλέοντα" γίνεται αναφορά σε πιθανές ενδιαφέρουσες συνέργιες που αφορούν στην Info-Quest.

Τηρουμένων των αναλογιών, κάτι φαίνεται να κινείται σε ΓΕΚ (7,34 ευρώ), Frigoglass (12,58 ευρώ), Lavipharm (1,88 ευρώ), Sato (1,12 ευρώ), Γενική (3,70 ευρώ), Τεγόπουλος (1,78 ευρώ), με τον "Χαμαιλέοντα" να αποτιμά τις πραγματικές διαστάσεις του εγχειρήματος και της ευνοϊκής για την εισηγμένη συγκυρίας.

Με "μαξιλάρι" τις 3.250 μονάδες θα θέλαμε να βλέπαμε τους αγοραστές να ξεθαρρεύουν στη συνέχεια της συνεδρίασης, να ανεβάζουν τον πήχη λίγο πιο ψηλά και την Εθνική να "παίζει" και πάλι πάνω από τα 29 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v