Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο του Σαράντη

Στα 14,1 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα κέρδη του Σαράντη καταγράφοντας άνοδο 11,9% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο του Σαράντη
Στα 14,1 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του Σαράντη στο α΄ εξάμηνο καταγράφοντας άνοδο 11,9% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι Marfin Analysis, Piraeus Securities, Eurobank Securities, Deutsche Bank, HSBC Pantelakis Securities, National Securities - P&K Securities.

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 13,5 και των 14,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τις εκτιμήσεις για τη βελτίωση των μεγεθών στο β΄ τρίμηνο και τη μείωση της φορολογίας.

O κ. G. Spais της Deutsche Bank προβλέπει ένα ισχυρό τρίμηνο τονίζοντας πως όλοι οι παράγοντες που ήταν αρνητικοί στο α΄ τρίμηνο (π.χ. απεργίες στα λιμάνια) δεν υφίστανται κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου.

Παράλληλα, επισημαίνει πως οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι ακόμη υψηλότεροι αν δεν ληφθεί υπόψη η πώληση του 49% της Μαρινόπουλος τον Δεκέμβριο του 2007.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εταιρία βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει (guidance), ήτοι κέρδη 32 εκατ. ευρώ, EBΙΤDA ύψους 45 εκατ. ευρώ και πωλήσεις της τάξεως των 271 εκατ. ευρώ.

Η κ. Μ. Ψύλλου της Marfin Analysis επισήμανε ότι σε επίπεδο πωλήσεων δεν αναμένονται εκπλήξεις καθώς η διοίκηση της εταιρίας προέβλεψε αύξηση κατά 14% στις αποκαλούμενες "παλαιές" χώρες δραστηριοποίησης της Σαράντης.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του α΄ εξαμήνου εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 125,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 6,3%, ενώ το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται από 125,1 έως 126,8 εκατ. ευρώ.

Η κ. Ι. Κατσούλα της National Sec. - P&K προβλέπει πως η (ποσοστιαία) συμβολή των διεθνών δραστηριοτήτων θα παραμείνει υψηλότερη από εκείνη των εγχώριων δραστηριοτήτων.

H ίδια τόνισε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμη μακροοικονομικές ανισορροπίες που θα μπορούσαν να πλήξουν την κατανάλωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στα κράτη της ΝΑ. Ευρώπης.

Ο κ. Γ. Αράπογλου της Piraeus Sec. αναμένει οριακή αύξηση των πωλήσεων σε τριμηνιαίο επίπεδο και βελτίωση των λειτουργικών περιθωρίων στην Ελλάδα.

Τα EBITDA του α΄ εξαμήνου προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 19,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 7%, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ των 19,3 και των 20,7 εκατ. ευρώ.

Η Σαράντης ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 27 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v