Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: ΜΡΒ-MIG "οδηγούν" την αντίδραση

Με αιχμή τις μετοχές του ομίλου Marfin (MPB, MIG) ο 20άρης αποκτά ήπια ανοδικό ρυθμό. Κρατά τις 3.300 μονάδες η αγορά, αντιδρούν ανοδικά ΔΕΗ, Τιτάν, Εθνική, ΤΤ, ενώ περίπου 80 μετοχές διαμορφώνονται σε θετικό έδαφος.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κατά 0,52% υψηλότερα διαμορφώνεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, μέχρι τις 3.341 μονάδες αντιδρά ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τις περισσότερες μετοχές του 20άρη στο συν και με μεγαλύτερη απόδοση (3,2%) για τη Marfin Popular Bank στα 4,50 ευρώ, τη  MIG κατά 2,3% στα 4,44 ευρώ, αλλά και τη ΔΕΗ στα 18,58 ευρώ, την Εθνική στα 29,84 ευρώ και την Alpha Bank στα 17,90 ευρώ.

Χαμηλότερα διαμορφώνονταν οι τιμές των μετοχών των Eurobank, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Πειραιώς.

Οι συναλλαγές μέτριες, συγκριτικά λιγότερες απ' ό,τι χθες και προφανώς στο μισό της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην αρνητικό, καθώς η "μόχλευση" συντηρείται με σχετικά χαμηλό κόστος, στις 18/8 σημειώθηκε υψηλός τζίρος σε ανοδική συνεδρίαση και χαμηλότερος χθες σε πτωτική φάση αγοράς.

Τουλάχιστον, εξισορροπούνται βασικοί δείκτες και μετοχές, με τον FTSE-20 στις 1.824 μονάδες και με πλειάδα μετοχών στο "πράσινο".

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση την υψηλότερη απόδοση παρουσιάζει η μετοχή της Folli Follie κατά 6,3%, στα 16,80 ευρώ, ενώ από το υπόλοιπο της αγοράς ξεχωρίζουν ο Νηρέας στο 1,95 ευρώ, η Eurodrip στο 1,21 ευρώ, η Σελόντα στο 1,74 ευρώ και η Info-Quest στα 2,45 ευρώ.

Για τη μετοχή της τελευταίας, δέλεαρ για του παίκτες φαντάζει το μέρισμα του 0,31 ευρώ ανά μετοχή (που θα διανεμηθεί τον επόμενο μήνα).

Το σημαντικότερο, και αυτό κρατάμε μέχρι στιγμής, από τη συνεδρίαση είναι η εμφανής διάθεση των παικτών να μην πιέσουν την αγορά χαμηλότερα και, εν πάση περιπτώσει, να μη φανεί πως απειλούνται κρίσιμες και ισχυρές στηρίξεις.

Έχουμε αναφέρει πως όσο ο Γενικός Δείκτης δεν υποχωρεί προς τις 3.220 - 3.200 μονάδες, μένουμε εντός παιδιάς με σχετικό ρίσκο. Έχοντας κατά νου το ενδεχόμενο μίας καθαρά τεχνικής μορφής αντίδρασης, που δικαιολογείται, τουλάχιστον με βάση την προσέγγιση 30 ημερών, τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v