Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραπόδοση εν μέσω καύσωνα στο ΧΑ

Υπεραποδίδουν Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank και Coca Cola, "γυρίζουν" Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και ο Γενικός Δείκτης αντιδρά και πάλι προς τις 3.330 μονάδες. Κινητικότητα στις ιχθυοκαλλιέργειες.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε άνοιγμα υψηλότερα του επιπέδου των 1.300 μονάδων παραπέμπουν τα συμβόλαια του S&P 500. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αρχικές εντολές αγοράς σε Κύπρου, Marfin Popular Bank, Coca Cola και σε ακόμη δύο - τρεις μετοχές του 20άρη πολλαπλασιάζονται.

Η υπεραπόδοση αυτής της ομάδας μετοχών του FTSE 20 οδηγεί προς τα υψηλά ημέρας των 3.331 μονάδων και αφού νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί η ενδοσυνεδριακή -για σήμερα- στήριξη των 3.301 μονάδων.

"Μόχλευση" σχετικά περιορισμένου κόστους, καθώς σε Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Marfin Popular Bank και Κύπρου οι συναλλαγές μετά βίας προσεγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ. Σε σύνολο 78 εκατ. ευρώ.

Για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου διαμορφώνεται η ισχυρότερη τάση, καθώς μετά τη βραχυπρόθεσμη διόρθωση αγοραστές εμφανίζονται και πάλι από τα 8 ευρώ. Να σημειωθεί πως υψηλή τιμή των τελευταίων συνεδριάσεων σημειώθηκε στις 11/8 στα 8,76 ευρώ και χαμηλή στα 8 ευρώ (στις 13/8). Από τεχνικής πλευράς, η μετοχή της Κύπρου βλέπει τα 8,98 ευρώ.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται για τη μετοχή της Marfin Popular Bank, που μετά τη διόρθωση από τα 4,82 ευρώ (8/8) καταγράφεται χαμηλό στα 4,22 ευρώ (13 - 14/8), με την τεχνική εικόνα της μετοχής να βλέπει το υψηλό αυτής της περιόδου στα 4,74 - 4,82 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται για τις εταιρίες Coca Cola (στα 17,40 ευρώ), Intralot στα 8,94 ευρώ (μετά τα χαμηλά των προηγούμενων ημερών), Μυτιληναίος στα 7,98 ευρώ και ΟΠΑΠ στα 24,04 ευρώ.

Ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς παρουσιάζει το γύρισμα της Βιοχάλκο (στα 5,74 ευρώ) και των Ελληνικών Πετρελαίων (στα 8,86 ευρώ).

Υψηλός τζίρος πραγματοποιείται πέριξ του 1,8 ευρώ για τη μετοχή της Alapis, στα 7,54 ευρώ για την ΕΧΑΕ, οριακά στα 2 ευρώ για τον Νηρέα και για τη Σιδενόρ στα 8,78 ευρώ.

Από πλευράς απόδοσης, πέραν του Νηρέα, ξεχωρίζει στο 1,62 ευρώ η μετοχή της Σελόντα (9,5%), της Autohellas στα 2,47 ευρώ και ακόμη λίγων από αυτή την κατηγορία δυναμικότητας.

Σε γενικές γραμμές, ικανοποιητική, για τα δεδομένα αυτής της περιόδου, η εικόνα της αγοράς, καθώς στις χαμηλές τιμές των ημερών φαίνεται να ενεργοποιούνται εκ νέου αγοραστικά αντανακλαστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v