Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σοφοκλέους ζητά... ανόρθωση

Ανοδική αντίδραση χρειάζεται σήμερα η Σοφοκλέους προκειμένου να αναστρέψει το σήμα πώλησης που έδωσε η χθεσινή συνεδρίαση. Μείζονος σημασίας η τελευταία ώρα.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Πειστική ανοδική συνεδρίαση ζητάει σήμερα η Σοφοκλέους, προκειμένου να ακυρωθεί το σήμα πώλησης που έδωσε η χθεσινή καθοδική διάσπαση της 20ήμερης συσσώρευσης με τον Γενικό Δείκτη να χρειάζεται τουλάχιστον κλείσιμο εκ νέου υψηλότερα των 3.330 μονάδων.

Ξεκινώντας από τις διεθνείς αγορές η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ημέρα- πληθωρισμός, έτσι στις 12.00 ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Ιουλίου για την ΕΕ και στις 15.30 ο πληθωρισμός του ίδιου μήνα στις ΗΠΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα σημερινά αποτελέσματα της Wal-Mart.

Το χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall Street έδειξε ελεγχόμενη πτώση στην πρώτη ημέρα άρσης της απαγόρευσης του short selling, μεικτή η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, ελαφρώς ανοδικό δείχνει το άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Σήμερα το Χ.Α. έχει να αντιπαλέψει με το κακό κλίμα, τον ακόμα χειρότερο εαυτό του, τον πιθανολογούμενο χαμηλό τζίρο και πάνω απ’ όλα την επικείμενη έλευση τριημέρου. Μάλιστα πιθανότατα η τελευταία ώρα συνεδρίασης, ίσως είναι η πλέον αποφασιστική της ημέρας καθώς οι όποιοι ενεργοί παίκτες θα αποφασίσουν εάν θέλουν να διατηρήσουν αυξημένες θέσεις ή αν θα προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις ενόψει τριήμερης αργίας.

Τεχνικά και εάν ο Γ.Δ. κατορθώσει κλείσιμο υψηλότερα των 3.330-3332 μονάδων, μπορεί να ελπίζει εκ νέου σε επαναπροσέγγιση των 3.350-3.382 μονάδων. Σε άλλη περίπτωση επόμενες στηρίξεις 3.287-3.270-3.240 μονάδες.

Όσον αφορά τα επιμέρους ασφαλώς για μία ακόμη συνεδρίαση το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα εστιαστεί στους τίτλους των ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank. Στην περίπτωση του πρώτου ο οποίος χθες έδωσε και την αρνητική έκπληξη του τέλους «μαζί με τη ΔΕΗ», κλείνοντας σε χαμηλό 44 μηνών, χάνοντας και το ψυχολογικό όριο των 13 ευρώ. Αν συνεχίσει καθοδικά σπάζοντας την στήριξη στα 12,86 ευρώ, η αμέσως επόμενη οριοθετείται στα 11,84 ευρώ.

Αρνητικότερος, χθεσινός πρωταγωνιστής στους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους η Alpha Bank που έκλεισε με απώλειες 5,54%, χάνοντας την στήριξη των 16,10 ευρώ και αν δεν αντιδράσει άμεσα οι αμέσως επόμενες οριοθετούνται στα 17,40 και 17,04 ευρώ. Ιδιαίτερη προσοχή στον εν λόγω τίτλο καθώς σημειώθηκε αξιοπρόσεκτος δανεισμός χθες στην αγορά παραγώγων, που έφθασε τις 402.000 τεμάχια.

Τέλος, όσον αφορά το σηματωρό της αγοράς, δηλαδή τον τίτλο της Εθνικής, αν δεν δώσει σήμερα κιόλας κλείσιμο υψηλότερα των 30,5 ευρώ, οι επόμενες στηρίξεις στα 29,6 και 29,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v