Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στο "κόκκινο" όλες οι τράπεζες

Ακριβώς όπως αναμενόταν, η Σοφοκλέους ξεκίνησε ακολουθώντας τον αρνητικό βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. «Κόκκινοι» όλοι οι τραπεζικοί τίτλοι. Θετικό πρόσημο για ΔΕΗ-Τιτάν.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Δεν εμπεριείχε θετικές εκπλήξεις το ξεκίνημα και έτσι η Σοφοκλέους ξεκίνησε χαμηλότερα και ακολουθεί κατά πόδας τον βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης κινούμενος μόνιμα με αρνητικό πρόσημο έχει διασπάσει καθοδικά το κάτω εύρος του καναλιού που οριοθετείτο στις 3.330 μονάδες και απομένουν οι 3.300 μονάδες (ψυχολογικό όριο) και η αμέσως επόμενη στήριξη στις 3.270 μονάδες.

Στα χαρακτηριστικά της ημέρας ασφαλώς ο μάλλον χαμηλός τζίρος, καθώς λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης η μεικτή αξία συναλλαγών ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 0,8 εκατ. ευρώ αφορούν ένα πακέτο 89.000 τεμαχίων της Σιδενόρ, που άλλαξε χέρια στα 8,76 ευρώ.

Στο 1 προς 2,5 η μέχρι στιγμής διαμορφούμενη αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, ενώ από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας και εκτός 20άρη, ξεχωρίζουν οι Μηχανική, που κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ΝΕΛ και Frigoglass με ανοδικές διαθέσεις, ενώ Dionic, ΕΧΑΕ και Betanet δείχνουν τάσεις να κινηθούν χαμηλότερα.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι συνολικά 120 μετοχές μέχρι στιγμής έχουν κάνει έστω και μια συναλλαγή.

Επιστρέφοντας εκεί που επικεντρώνεται και σήμερα το ενδιαφέρον, δηλαδή στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ ελαφρώς υψηλότερα ο τίτλος της ΔΕΗ και του Τιτάνα.
Αντίθετα, αρνητική μεταβολή για ΟΤΕ, MIG, Ελλάκτωρ και αξιοσημείωτες απώλειες για Intralot, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο.

Ακόμα χειρότερη εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, όπου κυριολεκτικά επικρατεί το «κόκκινο», αφού είτε σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους είτε σε μη, παντού είναι εμφανείς οι μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες.

Ασφαλώς και ξεχωρίζει το -2,02% της Alpha Bank και το -2,4% για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 1% μέχρι στιγμής σημειώνουν Αγροτική, Εθνική, ΜΡΒ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η ει δυνατόν επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 3.330 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v