Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ανοδο 25% στα κέρδη «βλέπει» η Eurobank Sec.

Άνοδο της τάξης του 25% εκτιμά η Eurobank Sec ότι θα εμφανίζουν τα κέρδη μετά από φόρους του ΟΤΕ το β΄τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 171 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει ενίσχυση του κύκλου εργασιών κατά 1,6%.

ΟΤΕ: Ανοδο 25% στα κέρδη «βλέπει» η Eurobank Sec.
Άνοδο της τάξης του 25% εκτιμά η Eurobank Sec ότι θα εμφανίζουν τα κέρδη μετά από φόρους του ΟΤΕ το β΄τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 171 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ενίσχυση του κύκλου εργασιών του οργανισμού κατά 1,6% στο 1,576 δισ. ευρώ και αύξηση των EBITDA κατά 7,6% στα 586 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report (20/8), αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση της σταθερής τηλεφωνίας λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού, ωστόσο εκτιμά πως το κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας θα παραμείνει ισχυρό.

Οι μειωμένες μειοψηφίες (μετά την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Cosmote), δίνουν ώθηση στην καθαρή κερδοφορία του οργανισμού, σημειώνει η Eurobank Sec, ενώ αναφέρει την εκτίμησή της ότι η Romtelecom θα εμφανίσει κάποια σημάδια σταθεροποίησης, αν και είναι ακόμα νωρίς για ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την Eurobank Sec, τη μετοχή του ΟΤΕ συνεχίζουν να «κατευθύνουν» οι «απογοητευμένοι» μέτοχοι μειοψηφίας, καθώς και η έλλειψη ορατότητας σχετικά με τη στρατηγική της Deutsche Telekom για τον οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα του ΟΤΕ θα ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου, πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v