Ανάκαμψη με αύξηση τζίρου και προσδοκιών

Καλοδεχούμενη η ”προεξοφλητική” άνοδος, καθώς ενισχύει το σημείο αναφοράς και στήριξης της αγοράς γύρω από τις 1.505 μονάδες. Στις γνώριμές τους μετοχές τοποθετούνται, βραχυπρόθεσμα, τόσο οι ξένοι όσο και οι εγχώριοι traders για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις μετοχές που λίγο – πολύ μάς έχουν συνηθίσει, επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι”.

Με αιχμή τον ΟΤΕ, και δευτερευόντως τις Vodafone, Cosmote, επιχειρείται η μεγιστοποίηση των ωφελειών από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Το ενθαρρυντικό είναι πως αυτή την προσπάθεια ακολουθούν και συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές με την Εθνική να κερδίζει έδαφος προς τα 9,86 ευρώ, την Alpha προς τα 9,80 ευρώ, την Eurobank προς τα 9,08 ευρώ και την Εμπορική προς τα 9,34 ευρώ.

Το ευτύχημα είναι πως θετική απόδοση εμφανίζουν και οι μετοχές των Τιτάν, Ελληνικής Τεχνοδομικής, Ελληνικών Πετρελαίων και της Intracom, που υπερβαίνει και πάλι τα 4 ευρώ.

Ελάχιστες οι μετοχές που υποχωρούν καθώς στην συντριπτική πλειονότητά τους περίπου 260 τίτλοι ενισχύονται σημαντικά.

Το βραχυπρόθεσμο όμως ενδιαφέρον για τα εναπομείναντα επενδυτικά σχήματα, φαίνεται πως επικεντρώνεται σε μετοχές που έχουν υποχωρήσει χαμηλότερα κομβικών τιμών (0,30 – 0,50 και 1 ευρώ) καθώς σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας πολλά θα παιχτούν στη συνέχεια.

Αδιαφιλονίκητα στο limit up η μετοχή της Θεμελιοδομής και στα 1,88 ευρώ. Παλεύουν τις κομβικές τιμές οι μετοχές των Ευρωσυμμετοχών, Despec Συμμετοχών ΑΛΤΕ, Κούμπας, Altec, ΓΕΝΕΡ, Κλωνατέξ και ορισμένων ακόμη αυτών των τριών ειδικών κατηγοριών.

Καλοδεχούμενη από κάθε άποψη η οποιασδήποτε μορφής αντίδραση, βοηθά στην μείωση υποαξιών, κόκκινων κωδικών και... μετοχοδανείων. Το ενθαρρυντικό από τεχνικής πλευράς είναι, πως ”κρατώντας” τις 1.490 μονάδες, χθες, ο Δείκτης, δεν ακυρώθηκε η περιοχή στήριξης – αντίστασης των 1.505 μονάδων.

Είναι ένα σημείο αναφοράς υψηλότερο από τη στήριξη των 1.450 μονάδων, χρήσιμο για τη δύσκολη συνέχεια. Οι συναλλαγές της πρώτης ώρας παραπέμπουν σε ”κλείσιμο” του Δείκτη υψηλότερα των 1.525 μονάδων και με τζίρο υψηλότερο των 60 – 65 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v