Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση

Οι εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο αναμένεται να διαμορφώσουν τον τόνο στις ξένες αγορές, αλλά και στη Σοφοκλέους, εν μέσω ενός κλίματος που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και ανασφάλεια.

Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση
Οι διεθνείς εξελίξεις, αλλά και ο τρόπος που οι ξένες αγορές τις ερμηνεύουν αναμένεται να συνεχίσουν να καθοδηγούν την τάση σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Hellenic, στο οποίο επίσης γίνεται αναφορά για την υποαπόδοση της Σοφοκλέους έναντι των ξένων αγορών.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εθνικής ΑΧΕ, η οποία εκτιμά πως οι εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο θα δώσουν τον τόνο τις επόμενες ημέρες.

Στη γεωπολιτική αστάθεια και την ανασφάλεια των αγορών αναφέρεται στο ημερήσιο δελτίο της και η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η οποία προσθέτει πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς η διάρκεια και οι συνέπειες του επικείμενου πολέμου είναι άγνωστες.

Η Fortius ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως δεδομένων των εξελίξεων στο εξωτερικό το ελληνικό χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση θα κινηθεί σε θετικές περιοχές, καθώς -όπως επισημαίνει- η έμμεση ανακοίνωση του πολέμου δεν αποτυπώθηκε στις τιμές χθες.

Ωστόσο, η Fortius επισημαίνει πως οι συνθήκες που επικρατούν στους κόλπους της παγκόσμιας οικονομίας κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι.

* Τα πλήρη σχόλια των χρηματιστηριακών για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v