Αναχώματα μέσω ΔΕΗ στις 1.500 μονάδες

Εμφανείς οι προσπάθειες στήριξης της αγοράς μέσω της ΔΕΗ στα επίπεδα των 1.500 μονάδων, στα οποία βρέθηκε με απότομο τρόπο λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Ομως, στην πλειονότητά τους οι μετοχές ακολουθούν σαφώς χειρότερη πορεία από αυτή του Δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ανεπιτυχείς τις μέχρι στιγμής προσπάθειες ”στήριξης” του ΟΤΕ, η ευθύνη του εγχειρήματος μετατίθεται προς τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, την τελευταία μισή ώρα έχουν επικεντρωθεί στη μετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης οι όποιες εντολές αγοράς, προκειμένου να κινηθεί και πάλι υψηλότερα των 1.500 μονάδων ο Δείκτης.

Από τον τραπεζικό κλάδο εάν εξαιρεθεί η Εμπορική, παρατηρείται ομαλότερη απορρόφηση της προσφοράς στις μετοχές των Εθνικής, Eurobank και δευτερευόντως της Alpha. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τη μετοχή της Cosmote στο συν, περιορίζονται οι αρχικά σημαντικότατες απώλειες, φέρνοντας τον Δείκτη στις 1.515 μονάδες.

Πρόκειται για προσπάθεια με καθαρά τεχνικό χαρακτήρα και περιεχόμενο καθώς αφορά σε επιχείρηση ”στήριξης” του Δείκτη σε αυτή τη φάση.

Στην πλειονότητά τους, οι μετοχές υποχωρούν με σημαντικότατες απώλειες προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Η αρνητική παράμετρος της όλης προσπάθειας, καθώς παραμένει επικεντρωμένη σε δυο το πολύ τρεις μετοχές, συνίσταται στην ουσιαστική εγκατάλειψη άλλων τίτλων του FTSE – 20.

Απρόσμενα αρνητική και σήμερα η πορεία της μετοχής του Τιτάνα - παρά τις θετικές εκθέσεις ξένων οίκων – της Intracom, όπου δίνεται μάχη για να κρατηθούν τα 4 ευρώ, και βεβαίως της Εμπορικής.

Σημαντικές τέλος, οι πιέσεις και στη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v