Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, αλλά και στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Πέμπτη, στη χθεσινή πτωτική πορεία των ξένων χρηματιστηρίων, καθώς και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ, αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, αλλά και στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Πέμπτη, στη χθεσινή πτωτική πορεία των ξένων χρηματιστηρίων, καθώς και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ, αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Οικονομική Πολιτική: Το τρίδυμο πληθωρισμός – Σοφοκλέους – Γ’ ΚΠΣ για αγρότες και μικρομεσαίους τίθεται στη σημερινή (εκτός απρόοπτου) συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, αλλά και στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής μεθαύριο Πέμπτη, όπως επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Για έκτακτα μέτρα για τις τιμές και τις δαπάνες κάνει λόγο η Ημερησία, αναφέροντας επίσης την εισήγηση του υπουργού Οικονομίας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης για τις συνέπειες της κρίσης του Ιράκ στην οικονομία καθώς και στα μέτρα που ”άμυνας” που προτείνονται.

Σοφοκλέους: Επανελέγχεται η πρώτη ”γενιά” τίτλων επιτήρησης, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία προσθέτει πως πρόκειται για τις 11 μετοχές που είχαν τεθείς στο καθεστώς επιτήρησης σταδιακά από το 1998 έως και τον Φεβρουάριο του 2003. Επιπλέον η Ημερησία αναφέρει πως μια στις τρεις μετοχές εισηγμένων διαπραγματεύεται με Ρ/Ε κάτω από 10.

Δύσκολη μέρα αναμένεται να περάσει σήμερα η ελληνική αγορά, λόγω της βουτιάς που γνώρισαν χθες, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές μετοχών, τονίζει η Ναυτεμπορική, ενώ το Χρηματιστήριο τονίζει πως η περίοδος χάριτος για τις διοικήσεις τερματίστηκε και πως αναμένεται αυστηρή κριτική από τους μικρομετόχους.

Διεθνής Οικονομία: Υπάρχει φως στο ”τούνελ” της διεθνούς οικονομίας παρά το γεγονός ότι αφενός οι επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ θα είναι σημαντικές και αφετέρου η ανάπτυξη θα έρθει με βραδείς ρυθμούς, σύμφωνα με τον επικεφαλή του τομέα οικονομικής πολιτικής της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Ουρ. Ντάντις αναφέρει η Ημερησία.

Γκαργκάνας: Μέτρα θωράκισης της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην κρίση που προκαλούν στις αγορές οι εξελίξεις στο Ιράκ, περιέχει η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκου Γκαργκάνα που θα υποβάλλει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τιμάριθμος: Τρόφιμα, ποτά και υπηρεσίες ”καίνε” τον τιμάριθμο, με μεγάλες αυξήσεις στα νοσήλια, τα ασφάλιστρα και τα δίδακτρα, τονίζει η Ημερησία.

ΔΕΠΑ: Στη δεύτερα φάση εισέρχεται ο διαγωνισμός για την εξαγορά του 35% της ΔΕΠΑ, επισημαίνει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει εννέα όμιλοι.

Μεσολαβητής Κεφαλαιαγοράς: Το ρόλο του Μεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς περιγράφει με συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο κ. Γεώργιος Γιαννισάκης.



Τράπεζες: Οι υπεραξίες ακινήτων διέσωσαν τα ίδια κεφάλαια των Τραπεζών, αναφέρει το Χρηματιστήριο, το οποίο επίσης παραθέτει πως διαμορφώνονται οι οικονομικοί δείκτες για το 2003.

Τρόφιμα: Καλές διαφαίνονται οι προοπτικές για τον κλάδο της εστίασης, καθώς Γρηγόρης και Olympic Catering επιστρέφουν στην κερδοφορία τονίζει το Χρηματιστήριο.

Deutche Telecom: Η Deutche Telecom, με ζημιές που έφθασαν στα 24,6 δισ. ευρώ και με πτώση της μετοχής της χθες κατά 7% ”γύρισε” τον Dax στα επίπεδα του 1996, σημειώνει η Ημερησία.

Cosmote: Σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να επιδοθεί η Cosmote σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία κάνει λόγο για διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της εταιρίας.

Θεμελιοδομή: Στην αντεπίθεση περνά η Θεμελιοδομή, όπως επισημαίνει το Χρηματιστήριο, καθώς η κατασκευαστική διαθέτει σημαντικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v