Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης

Από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν για μία ακόμη ημέρα οι χρηματιστηριακές ότι θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η εικόνα στη Σοφοκλέους, ενώ σε γενικές γραμμές προβλέπεται αρνητικό ξεκίνημα.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης
Το αδύναμο ξεκίνημα θεωρεί το πλέον πιθανό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση το report της Marfin Hellenic, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καθορίζουν την κατεύθυνση της αγοράς για την υπόλοιπη ημέρα.

Το θεσμικό ενδιαφέρον είναι πιθανό να εστιαστεί σε αμυντικές μετοχές του FTSE-20, όπως είναι ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ, αλλά και σε ποιοτικούς, ελκυστικής αποτίμησης τίτλους της μεσαίας.

Το report επίσης αναφέρεται στην αύξηση του ποσοστού της Τράπεζας Πειραιώς στην Tirana Bank κατά 15%, στο 76,93%. Το ποσό που κατέβαλε το ελληνικό ίδρυμα δεν αποκαλύφθηκε, αναφέρει η Marfin.

Από τη διεθνή αδυναμία των αγορών, όπως και την τρέχουσα ειδησεογραφία εκτιμά το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ ότι θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται η Σοφοκλέους.

Εξάλλου, όπως επίσης αναφέρεται, σήμερα ξεκινούν να διαπραγματεύονται οι νέες μετοχές της Intralot που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης. Τιμή αγοράς είναι τα 5,87 ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός τους είναι 1.388.175.



Η χθεσινή αρνητική ημέρα για τις διεθνείς αγορές, το υψηλό επίπεδο των γεωπολιτικών κινδύνων, αλλά και η άνοδος του πληθωρισμού εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ ότι θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση.

Πιο απαισιόδοξη εμφανίζεται η Fortius Finance, αφού, όπως επισημαίνει, το αρνητικό κλίμα σε εσωτερικό και εξωτερικό θα εμποδίσει την τόνωση του αγοραστικού ενδοαφέροντος στην ελληνική αγορά, το οποίο βρίσκεται τώρα στο ναδίρ του. Για σήμερα προβλέπει υποχώρηση του Δείκτη, ενώ δεν αποκλείει αυτός να δοκιμάσει διάσπαση των 1.520 μονάδων- ”διάσπαση που οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα”.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v